Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Βόρεια Ελλάδα: Περιμένουν... να "ασπρίσει" το τοπίο!

Εκπλήξεις για όσους επιλέξουν να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα βουνά έχουν προγραμματίσει τα χιονοδρομικά κέντρα.


Τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας περιμένουν με ανυπομονησία να επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις και να πέσουν τις μέσα στις επόμενες ώρες οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Οι αρμόδιοι του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα περιμένουν με αγωνία να ασπρίσει. Οι απαραίτητες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και η επίσημη έναρξη της χρονιάς θα γίνει με την έλευση του χιονιού. "Είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες εργασίες και πλέον περιμένουμε μόνο την έλευση του χιονιού", δηλώνει ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού, Θωμάς Αποστόλου.

Στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας του νομού Γρεβενών θα ξεκινήσει το Σάββατο η χειμερινή σεζόν ανεξάρτητα με το αν θα χιονίσει ή όχι. Οι υπεύθυνοι περιμένουν, πάντως, να επαληθευτούν οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που προβλέπει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας στα ορεινά της χώρας, ώστε να μπορέσουν όσοι αγαπούν ή όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τα χειμερινά αθλήματα να γεμίσουν τις πλαγιές του βουνού.

Στα Τρία - Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, η επίσημη έναρξη θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο. "Μέχρι τώρα ήμασταν προβληματισμένοι από την έλλειψη του χιονιού. Ελπίζω ότι οι πρώτες νιφάδες θα πέσουν αυτές τις ημέρες και θα ανοίξουμε την επόμενη εβδομάδα για τους επισκέπτες", αναέρει ο αρμόδιος, Χρήστος Παππάς.
Σε ανάλογους ρυθμούς κινούνται και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, που έχουν ολοκληρώσει εδώ και καιρό τις απαραίτητες εργασίες και με την έλευση του χιονιά θα αρχίσουν να υποδέχονται τους επισκέπτες. Μοναδική εξαίρεση είναι το Κέντρο του Πηλίου όπου είναι κλειστό το χιονοδρομικό... λόγω έλλειψης χιονιού!
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου