Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε η αποστολή από τη Γάζα - Απειλεί το Ισραήλ

Ο διεθνής στολίσκος που μεταφέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας εγκατέλειψε τα κυπριακά ύδατα και κατευθύνεται προς τον αποκλεισμένο από τους Ισραηλινούς παλαιστινιακό θύλακο. (Video)Τα πλοία, έξι τον αριθμό σύμφωνα με τους διοργανωτές, που θέλουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα για τον τελικό προορισμό τους, δήλωσε σε τηλεφωνική της συνομιλία με το γαλλικό πρακτορείο η Χουουάιντα Αράφ, πρόεδρος του κινήματος "Ελεύθερη Γάζα". "Το Ισραήλ αποκλείει μία ζώνη 20 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Γάζας και υπολογίζουμε ότι θα φτάσουμε σε αυτή τη ζώνη αργά το πρωί ή νωρίς το απόγευμα (αύριο Δευτέρα)", δήλωσε η Αράφ.

Ο στολίσκος θα σταματήσει στα όρια των διεθνών υδάτων προτού προσπαθήσει να φτάσει στη Γάζα αύριο το πρωί, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού, ο ανεξάρτητος παλαιστίνιος βουλευτής Τζαμάλ αλ Χούνταρι. Ο διάπλους θα γίνει "σε δύο στάδια: αρχικά θα σταματήσουν στα όρια των διεθνών υδάτων, 30 ναυτικά μίλια από τα χωρικά ύδατα (της Γάζας) και αύριο το πρωί θα κατευθυνθούν προς τις ακτές της Γάζας", εξήγησε. Ο Χούνταρι έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τον στολίσκο από τις απειλές των Ισραηλινών, που έχουν δηλώσει ότι θα τον εμποδίσουν να πλησιάσει τη Γάζα.

Πολλά πολεμικά σκάφη του Ισραήλ έχουν αναπτυχθεί στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου. "Πρόκειται για μία πρόκληση που έχει στόχο να απονομιμοποιήσει το Ισραήλ", δήλωσε ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν.

Το ισραηλινό ναυτικό σκοπεύει να εμποδίσει, με τη βία αν είναι αναγκαίο, τον στολίσκο να πλησιάσει στις ακτές της Λωρίδας τη Γάζας. Αν τα πλοία αρνηθούν να αλλάξουν πορεία το Ισραήλ θα τα αναγκάσει να κατευθυνθούν προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντότ, στα νότια της χώρας. Ακολούθως οι ακτιβιστές θα προσαχθούν στη μεταναστευτική αστυνομία και θα σταλούν πίσω στις χώρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου