Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης

Ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης επί εποχής Σάββα Τσιτουρίδη, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Λέκκα.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 του 1950, σχετικά με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξε υπερτιμολογημένο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και σε άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία.

Στην απολογία του αρνήθηκε όσα έχουν καταθέσει σε βάρος του ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, και η πρώην διευθύντρια του Ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, ότι στις 8/9/2006 τηλεφώνησε στο κινητό του κ. Σημαιοφορίδη συστήνοντάς του να «τραβήξει το αυτί του κ. Πρινιωτάκη για τις μεγάλες προμήθειες που εισέπραττε η Ακρόπολις».

Επανέλαβε όσα και στο υπόμνημά του, ότι δηλαδή την επίμαχη ημερομηνία βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της ΔΕΘ, και ουδέποτε τηλεφώνησε στον κ. Σημαιοφορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου