Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πόλεμος κυβέρνησης-Βγενόπουλου

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και τους προέδρου της ΜΙG Α. Βγενόπουλου, μετά τα όσα δήλωσε ο γνωστός επιχειρηματίας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Θ. Πάγκαλο, αφήνοντας υπαινιγμούς για τη σχέση του με τον Σ. Κόκκαλη, την κυριαρχία της Intralot στους διαγωνισμούς του ΟΠΑΠ και παρεμβάσεις στο διαφημιστικό πρόγραμμα του Οργανισμού.
Κατήγγειλε, ακόμη, πως το 2001 είχε δώσει 50 εκατ. δρχ. στον Ν. Σηφουνάκη για αναδάσωση στη Σάμο, της οποίας η τύχη, όπως είπε, αγνοείται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον υφυπουργό Μεταφορών. «Για τον κ. Σηφουνάκη, όπου υπάρχει συγκεκριμένη αιτίαση, ο κ. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι τότε, στις πυρκαγιές στη Σάμο, δέχθηκε τον κ. Βγενόπουλο, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες» σημείωσε.

«Τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και ο κ. Βγενόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει με ένα ποσό, το οποίο ουδέποτε κατέβαλε. Δεν προσκόμισε στον κ. Σηφουνάκη κανένα παραστατικό και οτιδήποτε που να έχει σχέση με αυτό το ποσό.

Από κει και πέρα εάν παρέδωσε το ποσό αυτό σε άλλους φορείς, είναι άλλο ζήτημα» ολοκλήρωσε την εκδοχή της κυβέρνησης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Τελικά έγινε γνωστό ότι ο Α. Βγενόπουλος κατέθεσε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, απ’ όπου έκαναν ανάληψη οι υπεύθυνοι του Δήμου Πυθαγορείου Σάμου με αποδείξεις παραγγελίας δενδρυλλίων.

Σε ό,τι αφορά στην επίθεση στον Θ. Πάγκαλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «ο κ. Βγενόπουλος είναι ένας Ελληνας πολίτης. Είναι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος, όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες, δικαιούται να κάνει κρίση στο πλαίσιο του δικαιώματος των πολιτών».

«Εννοείται ότι δεν συμμεριζόμαστε αυτές τις κρίσεις και μάλιστα όταν έχουν μια χροιά μιας πολιτικής που δεν μας αφορά. Αλλά ο καθένας εφ’ ω ετάχθη» προσέθεσε με νόημα. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, όμως, ήταν πιο αποκαλυπτικοί ως προς τις σκοπιμότητες που απέδιδαν στον Α. Βγενόπουλο.

Υποστήριζαν πως «είναι στριμωγμένος επιχειρηματικά και θέλει να εμφανίσει τον εαυτό του στους χρηματοδότες του ως θύμα πολιτικής δολοπλοκίας».

Σε ενίσχυση των λόγων τους επισήμαιναν ότι «οι επιλογές του στη Vivartia και την Ολυμπιακή Αεροπορία αποδείχτηκαν αποτυχημένες, με αποτέλεσμα η αξία της MIG να έχει πέσει από 5,5 δισ. ευρώ στο 1 δισ. ευρώ».

Ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου