Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ασπίς Πρόνοια: Σφίγγει ο κλοιός για τον Π. Ψωμιάδη. Κατασχέσεις

Ο Παύλος Ψωμιάδης πρώην πρόεδρος της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια, που έβαλε λουκέτο πριν από επτά μήνες, κλήθηκε από τη δικαιοσύνη να καταθέσει για την υπόθεση των αποθεματικών της εταιρίας του, αλλά κατόπιν αιτήματος του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Β. Ιωαννίδης του έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία προκειμένου να καταθέσει

Παράλληλα, άλλα δύο στελέχη, πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έχουν κληθεί σε απολογία: ο αναλογιστής της εταιρείας Κωνσταντίνος Γιόνης και ο οικονομικός διευθυντής Βασίλης Αδαμόπουλος.

Μάλιστα μετά από παρέμβαση του ΔΣΑ , ο Παύλος Ψωμιάδης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εκδόθηκε από τράπεζα του Λονδίνου και την οποία ο Παύλος Ψωμιάδης είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ώστε να καλυφθεί άνοιγμα της ΑΣΠΙΣ.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο Π. Ψωμιάδης αφού ήδη την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα για τη δέσμευση της περιουσίας της οικογένειάς του, (και μόνο η ακίνητη υπολογίζεται στα 38 εκατ ευρώ) μετά από αίτηση που κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου, εκ μέρους των ομολογιούχων της ASPIS Capital και Ασπίς Πρόνοια.

Ήδη το δημόσιο έχει κατασχέσει 8 εκατ. ευρώ για οφειλές του προς την εφορία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση των ακινήτων στα Ισθμια και την αφαίρεση από τα ταμεία της ASPIS Capital 43 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα έχουν πληθύνει επικίνδυνα οι προσφυγές κατά του ιδίου αλλά και της οικογένειάς του. Όπως αναφέρει η Καθημερινή χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις τριών δανειστών του από τις Σέρρες, οι οποίοι πέτυχαν την κατάσχεση λογαριασμών για την ικανοποίηση οφειλών ύψους 215.690, 112.113 ευρώ και 178.431 ευρώ, αντίστοιχα.

Τέλος, για την υπόθεση αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και οι κ. Κ. Γιόνης και Β. Αδαμόπουλος, πρώην στελέχη της εταιρείας.

Μάλιστα, ο πρώην αναλογιστής κ. Γιόνης έχει καταθέσει στοιχεία για τον τρόπο που ο Παύλος Ψωμιάδης αποσπούσε χρήματα από την Ασπίς Πρόνοια για την κάλυψη ανοιγμάτων που είχε σε άλλες προσωπικές του εταιρείες, αλλά και για την απόσπαση σημαντικών ποσών από τις εταιρείες Γενική Ενωση και Γενική Πίστη.

HBnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου