Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Προβληματισμός για τη λειτουργία των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών - Τέλος από το 2011 η τοπική τηλεόραση όπως την ξέραμε!

Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το Αθήνα TV και τη διαπίστωση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου, ότι τα κανάλια αυτά δεν λειτουργούν νομίμως, εξέφρασαν χθες οι εκπρόσωποι της Τηλεόρασης Ελληνικής Περιφέρειας (ΤΕΠ) -της μιας εκ των δύο ενώσεων των περιφερειακών καναλιών- στον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη.

Ειδικότερα και όπως ενημέρωσε ο κ. Λασκαρίδης, αντιπροσωπεία της Ένωσης, με επικεφαλής την πρόεδρο της ΤΕΠ Βίκυ Παπαφιλίππου, επισκέφθηκε την ανεξάρτητη αρχή, προκειμένου να ενημερώσει για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην αγορά και να αναζητήσει από κοινού λύσεις προκειμένου να ξεπερασθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία με αφορμή το προαναφερθέν γεγονός.


Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ΤΕΠ, ενημέρωσαν τον κ. Λασκαρίδη, ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, δυσκολεύονται σημαντικά να συνάψουν δανειακές συμβάσεις με τραπεζικά ιδρύματα, αφού η πλευρά των τραπεζών, θέτει θέμα ως προς τη νομιμότητα λειτουργίας τους.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, διευκρίνισε ότι υπάρχει σαφώς ένας προβληματισμός σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των καναλιών, ωστόσο μέχρι να υπάρξει κάποια νέα προσφυγή ή κάποια νέα απόφαση, οι σταθμοί που λειτουργούν σήμερα, συνεχίζουν να θεωρούνται νομίμως λειτουργούντες.

από Κιντέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου