Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ VS ΠΟΥΤΙΝ


«ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ VS ΠΟΥΤΙΝ» , θα αποδεχθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός την «επίθεση» φιλίας προς τη χώρα μας του ισχυρού Ρώσου Πρωθυπουργού ;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος Πρωθυπουργός, παίζοντας δυνατά στη σκακιέρα της Ε.Ε., έδωσε, πριν από μια εβδομάδα περίπου, το σήμα στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας απέναντι στις κερδοσκοπικές τάσεις των αγορών και της «αναποφασιστικότητας» της Ε.Ε. . Άλλωστε, η χώρα του γνώρισε πριν από μερικά χρόνια, με τον πιο σκληρό τρόπο, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των ισχυρών αγορών, όταν υποτιμήθηκε το ρούβλι και έχασε πάνω από το 50% της αξίας του.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός πρότεινε τη διαγραφή του ελληνικού χρέους προς τη χώρα του με μόνη προϋπόθεση την κατάργηση της βίζας των Ρώσων που ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Ήδη εχθές η Τουρκική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταργεί τη βίζα προς την Τουρκία για τους Ρώσους πολίτες ! Σήμερα, οι Ρώσοι τουρίστες χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και δύο (2) μήνες για την έκδοση της ταξιδιωτικής διαπίστευσης από την ελληνική γραφειοκρατία, ενώ αυτή τους κοστίζει και 75 ευρώ! Αν δεν αποδεχθεί άμεσα ο Έλληνας Πρωθυπουργός το αίτημα του Ρώσου ομολόγου του, το καλοκαίρι ο Ελληνικός Τουρισμός αναμένεται να δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα και μάλιστα σε ένα από τα πιο ποιοτικά κομμάτια τουριστών.

Η αναζήτηση φίλων και υποστηρικτών της Ελλάδας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, δεν είναι ανέφικτη αρκεί, να μη παραμείνει η Ελλάδα «προσδεμένη» και «προσηλωμένη» σε «παλιές» ιδέες και χώρες που μας χτυπούν πισώπλατα. Αναφέρουμε επί παραδείγματι ότι η Γερμανία από το 1999 αναπτύσσει πολύπλευρες και ισχυρές σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν, σε όλους τους τομείς, με σκοπό την ενδυνάμωση της ενεργειακής της πολιτικής. Μάλιστα, στις αρχές, αλλά και σήμερα, οι προσλήψεις Ρώσων πολιτών σε Γερμανικά εργοστάσια και επιχειρήσεις είναι τόσο μεγάλη που δικαιολογείται μόνο με την ύπαρξη «γραμμής – εντολής» από τη Γερμανική κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις. Ακόμα και επί οικονομικής κρίσης εάν είσαι Ρώσος υπήκοος αυτό αποτελεί, από μόνο του, πλεονέκτημα για να προσληφθείς σε επιχείρηση στη Γερμανία.

Θα τολμήσει ο κος Παπανδρέου να αποτάξει τη δαπανηρή για την Ελλάδα κηδεμόνευση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και να συνάψει επωφελείς για τη χώρα συμφωνίες ; Η Γη κύριε Παπανδρέου δεν είναι «επίπεδη», από την εποχή του Γαλιλαίου είναι στρογγυλή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου