Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ


ΟΣΕ, ΙΚΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Ο ΟΣΕ αποτελεί ένα από τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική κυβέρνηση με απώλειες της τάξεως του ενός (1) δις ευρώ περίπου ετησίως. Ο οργανισμός, το έργο του οποίου αμφισβητείται σφόδρα τους τελευταίους μήνες, είναι από τους πανάκριβους σε όλη την Ευρώπη. Οι υπάλληλοί του, οι οποίοι έχουν αποκτήσει δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, χρεώνουν τον οργανισμό με ανύπαρκτα έξοδα και οδοιπορικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σταθμάρχης χρέωσε στον οργανισμό έξοδα για 13 χιλ. χιλιόμετρα σε ένα μόνο μήνα κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να πηγαινοέρχεται σε όλο το δίκτυο ασταμάτητα! Για τον οργανισμό και τις εγκαταστάσεις του έχει «ενδιαφερθεί» η Κινεζική Κυβέρνηση.

Το περίφημο ΙΚΑ είναι εδώ και χρόνια ένα μεγάλο αγκάθι στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Αποτελεί, σύμφωνα με χρόνιες εκθέσεις των Συνηγόρου του Πολίτη και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τη μεγαλύτερη εστία διαφθοράς στη χώρα. Οι απώλειες του δημοσίου από την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και τον παράνομο πλουτισμό των υπαλλήλων του ξεπερνά τα έξι (6) δις ευρώ ετησίως. Για τον ασφαλιστικό φορέα ΔΕΝ ενδιαφέρονται οι Κινέζοι!

Τα ελληνικά νοσοκομεία, τόπος ταλαιπωρίας και πόνου, χρωστούν σήμερα στους προμηθευτές τους πάνω από έξι (6) δις ευρώ. Η Goldman Sacsh είχε εκπονήσει επιχειρηματικό πλάνο «εξαγοράς» των χρεών τους επί ΝΔ, κάτι που δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί με την αλλαγή διακυβέρνησης. Οι απώλειες από την ενδεχόμενη «μετοχοποίηση» των χρεών θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες αν ο αξιολογικός οίκος προχωρούσε στην υλοποίηση του σχεδίου, κατά τα πρότυπα του σκανδάλου με τα «ομόλογα» των ταμείων.. Μάλιστα, η εφημερίδα Τα Νέα έχει σήμερα εκτενές ρεπορτάζ για την προσπάθεια συγκάλυψης του χρέους των νοσοκομείων, για μείωση του ελλείμματος, από τον Διεθνή οίκο αξιολόγησης με πρότασή του προς την ελληνική κυβέρνηση. Μια παρόμοια πρακτική ακολουθήθηκε το 2001 προκειμένου η Ελλάδα να εμφανίσει χαμηλό έλλειμμα και να εισέλθει στην ΟΝΕ.

Η ύπαρξη, λοιπόν, εκατοντάδων φορέων του δημοσίου που παράγουν δυσανάλογες ζημίες σε σχέση με το έργο που προσφέρουν, έχει τεθεί ήδη ως προϋπόθεση και από την Ε.Ε. για την εξυγίανση του Ελληνικού Κράτους και την ορθολογικοποίηση του χρέους και του ελλείμματος. Φυσικά, δεν μπορούμε να καταργήσουμε ούτε το ΙΚΑ, ούτε τα Νοσοκομεία και δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτά ούτε οι Κινέζοι..


Είναι στο χέρι της Κυβέρνησης πια να πατάξει τη διαφθορά και την αδιαφάνεια στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και να μπουν επιτέλους κάποιοι φυλακή. Αυτή τη γραμμή δίνουν οι Βρυξέλλες και το μήνυμα είναι απλό και δίκαιο.. είναι πάνω απ’ όλα κοινωνικό !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου