Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

"Καθαρά" τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες

Καθαρά είναι τελικά τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής. 

Οι έρευνες έδειξαν ότι τα όπλα δεν χρησιμοποιήθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις γεγονός που σημαίνει πως αν τελικά πρόκειται για οργάνωση όπως η Σέχτα επαναστατών, τα μέλη τους διαθέτουν και άλλη γιάφκα όπου κρύβουν τον οπλισμό τους.

Πλέον οι αστυνομικοί ερευνούν αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Μέχρι στιγμής, εννέα άτομα, ανάμεσά τους μία γυναίκα, έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου.
Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνταν έρευνες σε σπίτια στο Αγρίνιο και την Καλλιθέα.

Σε σπίτι στο Αγρίνιο, βρέθηκαν αρκετά πιστόλια ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα οι αστυνομικοί φαίνεται να εντόπισαν ύποπτο διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στο οποίο βρήκαν όπλα και έντυπο υλικό, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Στο διαμέρισμα της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη, βρέθηκαν εφτά πιστόλια, τύπου (glock,cz kai baikal)τριά καλαζνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων τρία οπλοπολυβόλα εκ των οποίων τα δυο τύπου σκόρπιον, 50 κιλά άνφο εργοστασιακό, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια TNT.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται πιθανότατα για τη Σέχτα επαναστατών ή τη Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς,  ωστόσο, τίποτα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου όταν κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έφοδο σε κατάστημα της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και προσήγαγε δυο νεαρά άτομα.
Μίση ώρα αργότερα ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν στην πολυκατοικία της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη όπου βρέθηκαν δυο νεαρά άτομα που οπλοφορούσαν.

Η αστυνομία συνέλαβε τα δυο άτομα την ώρα που έβγαιναν από την  πολυκατοικία και σύμφωνα με πληροφορίες κουβαλούσαν σακ-βουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχε βαρύς οπλισμός και ένα καλάζνικοφ.

Έτσι η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα καθώς τη Δευτέρα, είναι η ημέρα της επετείου του θανάτου του 15xρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το γεγονός οτι ένας από τους δυο συλληφθέντες χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο του Πειραιά, έκανε τους αστυνομικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται εκεί μια δεύτερη γιάφκα.

Έτσι, λίγα λεπτά μετά της 7 έκλεισαν τους δρόμους, εκκένωσαν την πολυκατοικία και έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους, στον Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.
«Είμαστε πολύ κοντά σε άτομα που αναζητούσαμε ως ύποπτα συμμετοχής σε οργανώσεις», αναφέρει πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει, «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες».

Οι αστυνομικοί τώρα προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους συλληφθέντες σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου