Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Έντεκα συλλήψεις μετά την επίθεση στο ΑΠΘ

Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή επίθεση που σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε υπό κατάληψη χώρο στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, συνελήφθησαν έντεκα άτομα, για την εμπλοκή τους στην επίθεση -τα ξημερώματα του Σαββάτου- στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, αφού επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλινα ρόπαλα σε υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, και προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του φυλακίου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του δύο ασυρμάτους, τρεις οθόνες Η/Υ, δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, μία τηλεόραση, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και διάφορες άλλες μικροσυσκευές.........................

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο θυρωρείο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές σε υαλοπίνακες και μεταλλικό κιγκλίδωμα, και αφαίρεσαν από τους υπαλλήλους δύο ασυρμάτους, έναν Η/Υ και άλλα μικροαντικείμενα. Φεύγοντας, έβαλαν φωτιά σε μια μοτοσικλέτα και προκάλεσαν φθορές σε δεύτερη.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, κατά την οποία συνελήφθησαν δέκα Έλληνες και ένας αλλοδαπός (εκ των οποίων τρεις γυναίκες), ηλικίας από 19 ως 27 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι καταληψίες κινήθηκαν επιθετικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία συλληφθέντων στην περιοχή της Τούμπας, όπου βρέθηκαν τα ακόλουθα: ένα τσεκούρι, ένα μεταλλικό καλέμι, μία βαριοπούλα, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, 19 φωτοβολίδες, τρεις μεταλλικοί εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, 42 προωθητικά καψύλια, πέντε αντιασφυξιογόνες μάσκες και ανταλλακτικά φίλτρα, τρεις κουκούλες τύπου full face, ένα στρατιωτικό κράνος, ένας αναπτήρας και ένα μεταλλικό κυλινδρικό εργαλείο με εμφανή ίχνη και υπολείμματα χασίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους σχηματίζονται δικογραφίες για τις κοινές κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης Ληστείας και παράβασης του νόμου Περί Όπλων, καθώς και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της Κλοπής παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, Αντίστασης των Επικίνδυνων σωματικών βλαβών της παράβασης του νόμου Περί Ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου