Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Έδωσαν στον Πάγκαλο ένα κουβαδάκι για να παίζει, γράφει ο Μπίστης

Άπλυτα του ΠΑΣΟΚ στη φόρα βγάζει ο Νίκος Μπίστης στο νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις Πόλις.

Το βιβλίο ονομάζεται “Προχωρώντας και αναθεωρώντας” και βασίζεται στα 45 χρόνια πολιτικής ζωής του γράφοντος, που δεν διστάζει να κάνει “προκλητικές” κρίσεις για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Για παράδειγμα όσον αφορά την τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου στην αντιπροεδρία του κόμματος ο κ. Μπίστης αναφέρει: “Μόλις έμαθα ότι έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μία εικόνα καρφώθηκε στο μυαλό μου (...) Μία οικογένεια ξεκινά για τις καλοκαιρινές διακοπές. Έχει ένα μικρό παιδί πολύ έξυπνο αλλά δύστροπο και σκανταλιάρικο. Να το αφήσουν μόνο στο σπίτι αποκλείεται γιατί θα τα κάνει λίμπα”.

“Έτσι το παίρνουν μαζί τους στην παραλία. Του δίνουν ένα κουβαδάκι και το αφήνουν να παίζει εκεί που σκάει το κύμα, ώστε να το βλέπουν αυτοί, να μην τους ενοχλεί και εκείνο. Το παιδάκι φτιάχνει παλάτια και πύργους στην άμμο και στην αρχή χαίρεται, γιατί νομίζει ότι είναι μεγάλα έργα. Αυτή η ειδυλλιακή εικόνα χαλάει όμως, όταν το παιδάκι, επειδή είναι έξυπνο, καταλαβαίνει, θυμώνει απασφαλίζει και αρχίζει με το κουβαδάκι του να πετάει λάσπη σε όποιον βρεθεί μπροστά του”... λέει ο κ. Μπίστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου