Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Αποκόπηκε η οδική σύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας

Κλειστή είναι η κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, τμήμα της οποίας κατέρρευσε τη νύχτα από τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ αγνοούνται οκτώ άτομα στη γειτονική χώρα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Ε79, ο οποίος υπέστη καθίζηση στο ύψος της περιοχής Κρέσνα (περίπου 60 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα), λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Αργά τη νύχτα, φορτηγό αυτοκίνητο παρασύρθηκε στο σημείο από τα ορμητικά νερά του υπερχειλισμένου ποταμού Στρυμόνα, με αποτέλεσμα να αγνοείται ο οδηγός του.

«Η άνιση μάχη με τα στοιχεία της φύσης δίνεται με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη του τραγικού επεισοδίου χθες τη νύχτα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο, που έπαιρνε μέρος στην αποκατάσταση του δρόμου, χάθηκε στον ποταμό», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Βουλγαρίας, Στέφαν Μπουρουτζίεφ.

Άλλα επτά άτομα αγνοούνται στη γειτονική χώρα εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Ανάμεσά τους δύο παιδιά, που βρίσκονταν σε σπήλαιο κοντά στο χωριό Μπόσνιεκ, δυτικά της Σόφιας.

Η στάθμη του Στρυμόνα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η ορμητικότητα των νερών είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί πότε θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο Ε79.

Μέχρι τότε η κυκλοφορία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας θα διεξάγεται μέσω του συνοριακού σταθμού Εξοχή - Ιλινδεν (σσ. συνδέει τις πόλεις Δράμα και Γότσε Δέλτσεφ) και τις άλλες διόδους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου