Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οι απεργίες της εβδομάδας. Αντίδραση στα μέτρα

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα (03/05), αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μάλιστα δηλώνει έτοιμη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου, θα εξεταστεί η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την Τρίτη και την Τετάρτη.

24ωρη απεργία ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ στις 5 Μαΐου

«Μπροστά στις εξελίξεις που επιχειρούν να επαναφέρουν εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας», αναφέρει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της.

Ακόμη, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Επίσης, τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις μαζί με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και την ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές από το πρωί ως το μεσημέρι (9:00π.μ. -15:00 μ.μ.).

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Μαΐου, ενώ χειρόφρενο τραβούν τα τραίνα του ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου