Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ανακοίνωσε περικοπές στους βουλευτές ο Φ. Πετσάλνικος

Περικοπές στις αμοιβές των βουλευτών και των υπαλλήλων της βουλής ανακοίνωσε ο Φ. Πετσάλνικος. Πέραν από τα όσα ισχύουν για τους βουλευτές ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι δεν θα τους καταβάλλονται τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και παράλληλα θα υπάρξει νέα περαιτέρω μείωση κατά 8% στο επίδομα οργάνωσης γραφείου και στα έξοδα κίνησης.

Σε ότι αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, μειώνονται κατά 8% τα επιδόματα τους και επίσης κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης (που είχαν ήδη μειωθεί κατά 12%).

Μειώνεται περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα έκτακτης αποζημίωσης (είχε μειωθεί ήδη κατά 12% για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ και 17% για πάνω από 1.000 ευρώ).

Τέλος για τους υπαλλήλους της Βουλής στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ισχύουν οι διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους (1.000 ευρώ συνολικά το χρόνο για μισθούς έως 3.000 ευρώ και κόβονται για μεγαλύτερους).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε ότι αφορά τους 300 της βουλής έχει επιβληθεί 5% μείωση στις βουλευτικές αποζημιώσεις, 12% στα διάφορα επιδόματα (οργάνωσης γραφείου, έξοδα κίνησης) και 15% μείωση στις συμμετοχές των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σε ακέραιους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα (πριν τις σημερινές ανακοινώσεις), οι βουλευτές έχαναν 800 ευρώ μηνιαίως ενώ 1.030 ευρώ είναι το ποσό για τον πρόεδρο της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου