Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Καταβεβλημένος ο πρωθυπουργός

Τελικά δεν θίγονται ο 13ος και 14ος μισθός στον Ιδιωτικό Τομέα. Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο να απειλεί να παραιτηθεί επειδή το μέτρο αυτό θα σήμαινε και απώλεια εσόδων ύψους 2,2 δις για τα Ταμεία, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δεχθεί την σχετική απαίτηση των δανειστών, τη κατάργηση των δώρων στον Ιδιωτικό Τομέα συνάντησε έντονες αντιδράσεις από τους υπολοίπους και κατόπιν αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων μέχρι αργά χθες το βράδυ, περισώθηκε ο Ιδιωτικός Τομέας.

Όλη αυτή η πίεση επηρέασε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό ο οποίος εμφανίστηκε καταβεβλημένος και με ένα σημάδι από έρπη στο χείλος στη δραματική του ομιλία από το υπουργικό συμβούλιο.

Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, όπως αποκαλύφθηκαν από την ανάληψη της θητείας του και μετά, οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε μαραθώνιο ταξιδιών, επαφών και σκληρών διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα η καταπόνηση που έχει υποστεί να είναι εμφανής.

Τα μαλλιά του πρωθυπουργού, τα οποία είχαν αρχίσει να γκριζάρουν όταν ανέλαβε τώρα έχουν ασπρίσει σχεδόν εντελώς.

Η πίεση και το άγχος των τελευταίων ημερών εμφανίστηκαν πλήρως και στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κυριακής. Ο κ. Παπανδρέου έφερε σημάδι από έρπη στο κάτω χείλος του – σημάδι συναισθηματικής και σωματικής καταπόνησης και έντονου στρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου