Κυριακή 2 Μαΐου 2010

«Θέλω να παραμείνω στη θέση μου» δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παρόλο που η δουλειά της είναι “εξουθενωτική”, θα μείνει μέχρι τέλους, καθώς προτίθεται να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά της μέχρι τη λήξη της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος του 2012.

"Έχω την πρόθεση, ναι" δήλωσε η κ. Κλίντον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από το NBC και πρόσθεσε: "Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια εξουθενωτική δουλειά. Αλλά αυτό με ευχαριστεί. Έχω την αίσθηση ότι αλλάζουμε τα πράγματα στον κόσμο".

Η υπουργός επεσήμανε επίσης ότι "πιστεύει ακράδαντα” στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι παρά τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Η Κλίντον σημείωσε ακόμη ότι οι ηγέτες των Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την κυβέρνηση του Αφγανού προέδρου, Χαμίντ Καρζάι.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι ηγέτες των Ταλιμπάν που έχουν περάσει στην άλλη πλευρά. Εάν το κάνουν θα πρέπει να αποκηρύξουν την Αλ Κάιντα, να αποκηρύξουν τη βία, να παραδώσουν τα όπλα τους και να είναι πρόθυμοι να σεβαστούν τον αφγανικό σύνταγμα" υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η ίδια υπογράμμισε ότι δεν έχει "παραιτηθεί" από την προοπτική τής ένταξης των Ταλιμπάν στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

Επιπλέον, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την αντίθεση της στον αυστηρό μεταναστευτικό νόμο που υπεγράφη στην Αριζόνα, τονίζοντας ότι αρνείται να "περιπλέξει την ζωή του Μεξικανού προέδρου Φελίπε Καλδερόν".

"Έχει βάλει πραγματικά τα δυνατά του για τον έλεγχο της διασυνοριακής κυκλοφορίας και δεν θέλουμε να περιπλέξουμε τη ζωή του ακόμη περισσότερο" ανέφερε στο NBC η Χίλαρι Κλίντον.

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου