Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Διερεύνηση στη Γερμανία υποθέσεων για σεξουαλική κακοποίηση στην Εκκλησία

Η κυβέρνηση διόρισε συνήγορο του πολίτη για διερεύνηση υποθέσεων για σεξουαλική κακοποίηση στην Εκκλησία.


Η Γερμανία διόρισε σήμερα μία συνήγορο του πολίτη(ombudsman)προκειμένου να δεχθεί και να ερευνήσει κατηγορίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις από την δεκαετία του 1950 σε καθολικά και άλλα ιδιωτικά σχολεία.

Η Κριστίνε Μπέργκμαν,70 ετών, διετέλεσε υπουργός για τις οικογενειακές υποθέσεις της Γερμανίας από το 1998 έως το 2002.Ως συνήγορος του πολίτη θα μελετήσει περιπτώσεις που σημειώθηκαν πολύ παλιά για να διερευνηθούν από την αστυνομία. Στη Γερμανία δεν απαγγέλλονται διώξεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών όταν το θύμα συμπληρώσει τα 28.

Σε μία σχετική εξέλιξη η καθολική αρχιεπισκοπή του Μονάχου ανακοίνωσε ότι αναφέρθηκε στην αστυνομία ένα παράπονο ότι ένας από τους ιερείς της είχε κάνει σεξ με ένα παιδί το 1998.Ο ιερέας μεταφέρθηκε στην αρχιεπισκοπή το 1980 εποχή που αρχιεπίσκοπος του Μονάχου ήταν ο πάπας Βενέδικτος 16ος.

Η Κριστίνα Σρέντερ, νυν υπουργός οικογενειακών υποθέσεων, δήλωσε ότι η προκάτοχός της είναι ιδανική για συνήγορος του πολίτη αφού είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κατά της σεξουαλικής βίας ως υπουργός.

Εξάλλου, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία ενός στρογγυλού τραπεζιού για την παιδεραστία. Αυτό το στρογγυλό τραπέζι θα συνέλθει για πρώτη φορά στις 23 Απριλίου και θα προεδρεύουν οι υπουργοί Οικογενειακών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου