Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε ο Ντενίζ Μπαϊκάλ.. Μέχρι και οι Τούρκοι έχουνε μεγαλύτερη "ευθιξία" (τσίπα!) από τους Έλληνες πολιτικούς !

Την παραίτησή του από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ο Ντενίζ Μπαϋκάλ μετά από το σάλο που έχει ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Ακίτ ενός κρυφού βίντεο το οποίο φέρεται να εμφανίζει τον ίδιο με την πρώην γραμματέα του και νυν βουλευτή του κόμματος Νεσρίν Μπαϋτόκ.

Ο 71 ετών Μπαϋκάλ συναντήθηκε σήμερα με τα ανώτερα στελέχη του στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Άγκυρα και στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την αρχηγία του κόμματος κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνωμοσία εναντίον του χωρίς όμως να κατονομάζει τους υπαίτιους.

Επίσης ο Ντενίζ Μπαϋκάλ τόνισε ότι δεν θα παραδώσει ποτέ εαυτόν στους συνωμότες και η παραίτησή του δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ήττα. ¨Δεν είναι σύμπτωση ότι η βιντεοκασέτα δίδεται στη δημοσιότητα εν μέσω της συζήτησης για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Είναι αδύνατο να οργανώσει κανείς μια τέτοια συνωμοσία σε ένα τόσο σύντομο διάστημα χωρίς τη γνώση του κυβερνώντος κόμματος. Εκείνος που επικροτεί παράνομες και ανήθικες συνωμοσίες δεν μπορεί να υπερασπίζεται το νόμο και την ηθική," είπε ο πρώην αρχηγός του ΡΛΚ.

Στο μεταξύ όλο το σαββατοκύριακο ο τουρκικός τύπος ασχολήθηκε εκτεταμένα με το θέμα αναζητώντας τους πιθανούς συνωμότες κατά του Μπαύκάλ. Μια μερίδα του τύπου θεωρεί ότι η αποκάλυψη προήλθε από εσωκομματικούς αντιπάλους του Μπαϋκάλ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος. Πάντως το σαββατοκύριακο κυκλοφόρησα επίσης στον τύπο πληροφορίες ότι η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έλαβε προειδοποίηση τον περασμένη μήνα ότι επίκειται δολοφονία του Μπαϋκάλ.

Ο γνωστός συνθέτης και συγγραφέας Ζουλφού Λιβανελί ο οποίος είναι μέλος του κόμματος έγραψε σε άρθρο του την Κυριακή ότι η λήψη του βίντεο έγινε πριν από οκτώ χρόνια και ότι δεν έγινε από το κυβερνητικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. "είναι έργο είτε εσωκομματικού αντιπάλου ή κάποιων εξωτερικών δυνάμεων που θέλουν αλλαγή στο κόμμα", υποστηρίζει. Είναι ενδιαφέρον ότι αρκετοί αρθρογράφοι που υποστηρίζουν το ΛΡΚ ζήτησαν μέσω των άρθρων τους της Κυριακή την παραίτηση του Μπαϋκάλ.

Η διαρροή προκάλεσε την αντίδραση του Ταίπ Ερντογάν ο οποίος έδωσε εντολή στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) να βρουν τους υπεύθυνους του βίντεο. επίσης ζήτησε από τους βουλευτές να μην αναφερθούν σε καμία περίπτωση στο γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου