Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ηχηρή παρέμβαση Παπούλια

Ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά βαθιά πολιτική αναγνωρίζοντας ότι χρεοκόπησε πλέον το πελατειακό σύστημα και ένα μοντέλο αδιαφανούς άσκησης εξουσίας. Παράλληλα, αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκούν οι κερδοσκόποι σημείωσε πως πρέπει να διαψεύσουμε όλους όσοι αμφιβάλλουν ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε μεταξύ άλλων τη μετατροπή σε ιδιώνυμο αδίκημα της φοροδιαφυγής και την αυστηροποίηση των νόμων που αφορούν τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Παράλληλα, έκανε σαφές ότι για να περιοριστεί η αποδοκιμασία των πολιτών προς τους πολιτικούς θα πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, να αλλάξει επί το ουσιαστικότερον το πόθεν έσχες των βουλευτών, να τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος προς την κατεύθυνση της εξαφάνισης του μαύρου πολιτικού χρήματος. Επίσης, ζήτησε να υπάρξει μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους απλούς πολίτες.

Ο κ. Παπούλιας πρότεινε την αυστηροποίηση και κυρίως την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά οι επίορκοι, εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κάθαρση στην κρατική μηχανή

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στον φρικτό θάνατο των 3 εργαζομένων τονίζοντας ότι οι διαδηλώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την τέλεση παράνομων πράξεων και πως πρέπει να τεθεί ένα τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου