Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών. Οι δανειστές επέβαλλαν τους όρους τους

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στο Συμβούλιο συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με την πρωτοβουλία του οποίου συγκλήθηκε το Συμβούλιο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ, για πρώτη φορά, απείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας.

Στο Συμβούλιο συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει για τις οικονομικές εξελίξεις. Ενδεικτική πάντως είναι η πρώτη φράση του Πρωθυπουργού, πριν από την επίσημη έναρξη του Συμβουλίου, ότι "αντίπαλός μας είναι οι αγορές".

Βαρυσήμαντη ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

"Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά πολιτική που έχει εκθρέψει το πελατειακό σύστημα και το μοντέλο αδιαφανούς άσκησης της εξουσίας", είπε απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Εδώ που φτάσαμε οι δανειστές επέβαλλαν τους όρους τους", είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε οτι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις αλλά για δραστικές παρεμβάσεις. "Πρέπει να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής και σας καλά να συζητήσουμε την μετατροπή της φοροδιαφυγης σε ιδιώνυμο αδίκημα", είπε χαρακτηριστικά.

"Ο τόπος χρειάζεται μεγάλες αλλαγές", είπε βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός και είπε οτι πριν αλλάξουμε την Ελλάδα έπρεπε πρώτα να την σώσουμε.

Ο κ. Παπανδρέου είπε οτι πρέπει ν' αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες και οτι ο μηχανισμός μας δίνει το χρόνο να κάνουμε μεγάλες και σοβαρές αλλαγές.

Τέλος, αναφερόμενος στην απουσία της αριστεράς είπε οτι είναι κρίμα που η κα Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας δήλωσαν απόντες.

"'Ηταν μια συνάντηση σε καλό κλίμα", είπε βγαίνοντας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης οτι συζητήθηκαν πέρα από τα οικονομικά και μια αλυσίδα θεμάτων.

"Αν όλα αυτά που συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία", είπε χαρακτηριστικά.

Hbenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου