Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σοκ στη Σκάλα του Μιλάνου με τον έλληνα διευθυντή

Είναι η πρώτη φορά που ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στην Όπερα, ο Ηλίας Zεμπεντονίδης ο οποίος είναι Έλληνας, αναλαμβάνει τα ηνία της Σκάλας του Μιλάνο. Ο Ηλίας Zεμπεντονίδης θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην όπερα.

Ανέλαβε το δύσκολο αυτό πόστο πριν από λίγο καιρό. Κάποιοι από την Ελλάδα όμως θέλησαν να τον δυσφημίσουν μέσω του διαδικτύου. Έτσι, έστελναν μονταρισμένες φωτογραφίες όπου φαινόταν να πρωταγωνιστεί σε πολύ προσωπικές του στιγμές με έναν και μοναδικό σκοπό: να χαλάσουν την δημόσια εικόνα του στο Δ.Σ. της Σκάλας του Μιλάνο για να τον εκδιώξουν.

Πίσω από τον εκβιασμό, κρυβόταν ένας 32χρονος δικηγόρος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ο οπαίος έστελνε στη διοίκηση του διασημότερου λυρικού θεάτρου του κόσμου τα e-mails και φωτογραφίες, με σκοπό να πλήξουν το κύρος του Έλληνα διευθυντή. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δημιουργήσει πλαστές φωτογραφίες, στις οποίες το θύμα πρωταγωνιστούσε σε ερωτικές περιπτύξεις με άνδρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος δικηγόρος δούλευε για λογαριασμό κυκλώματος στην Ιταλία, που ενεργούσε συστηματικά για την απομάκρυνση του 40χρονου από τη θέση του γενικού Διευθυντή.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως η συκοφαντία ήταν τόσο μεγάλη που εκλήθη πριν από μία εβδομάδα από τα μέλη του Δ.Σ. της Σκάλας του Μιλάνο να δώσει εξηγήσεις για τα εκατοντάδες mail που είχαν σταλεί στο φόρουμ αλλά και στην ιστοσελίδα της ιταλικής σκηνής Όπερας.

Ο Ηλίας Zεμπεντονίδης ζήτησε από ντεντέκτιβ να δει από πού προέρχονται όλα αυτά και όταν διαπίστωσε ότι είναι από την Ελλάδα απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταθέτοντας μήνυση για ό,τι είχε υποστεί. Οι έρευνες της συγκεκριμένης υπηρεσίας κατέληξαν σε έναν δικηγόρο ο οποίος φαίνεται πως εκτελώντας εντολές ανταγωνιστών του Τσμπερντονίδη στην Ελλάδα, είχε στήσει ιστό συκοφάντησης απέναντι στο πρόσωπό του.

Οι αστυνομικοί έστειλαν τους ηθικούς αυτουργούς στον εισαγγελέα και ο Ηλίας Zεμπεντονίδης μπορεί πλέον να συνεχίσει ανενόχλητος το έργο του καθώς αποδείχθηκε η πλεκτάνη που είχε στηθεί εις βάρος του.

Ο κατηγορούμενος δεν συνελήφθη, καθόσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής αυτοφώρου διαδικασίας. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου