Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Έκκληση ΑΔΕΔΥ για δημιουργία νέας κοινωνικής συμμαχίας

Νέα αρχή, νέα κοινωνική συμμαχία, που θα υπερασπιστεί το σοσιαλισμό και όχι τη βαρβαρότητα, που θα σημάνει την έξοδο από την κρίση, κρίνει ως αναγκαία ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Κώστας Παπαντωνίου. «Δεν πρέπει να αφήσουμε τις «αγέλες των λύκων» να κατασπαράξουν την κοινωνία, να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους να ανατρέψουν το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης», δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου. Ο ίδιος τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ευθύνη να παλέψει, να αποκρούσει, να αντεπιτεθεί σε αυτή την επίθεση και να συνεχίσει τους δίκαιους αγώνες του.

«Είναι ορατή πλέον η τρομοκρατία των αγορών και των κερδοσκόπων. Μετά το μούδιασμα των εκπροσώπων του ιδιωτικού κεφαλαίου και του τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος, όταν ξέσπασε η κρίση το 2007, με τις «φούσκες» και την ασυδοσία τους, τώρα περνούν στην αντεπίθεση», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ενώ υπογράμμισε ότι οι εκπρόσωποί του κεφαλαίου ζητούν την κρίση να την πληρώσουν το δημόσιο, οι ΔΕΚΟ, η τοπική αυτοδιοίκηση.

«Τη δικαιολογημένη οργή του κόσμου προσπαθούν να τη στρέψουν εναντίων «δικαίων και αδίκων» και να ανοίξουν το δρόμο σε επιχειρηματίες, τύπου Μπερλουσκόνι, να ξαναπαίξουν το πολιτικό έργο της περιόδου 65 - 66», σχολίασε ο κ. Παπαντωνίου. «Τώρα βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, αλλά ο λαϊκισμός και η τυφλή βία, σε συνδυασμό με άδικες, μονεταριστικές πολιτικές, που έχουν και τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ., θα μεγαλώσουν την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου