Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Κάλεσμα του ΚΚΕ για μαζικότερη και οργανωμένη δράση

Σε ανακοίνωσή του λίγο μετά το πέρας του συμβουλίο των πολιτικών αρχηγών, το γραφείο του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Η ζωή και το αύριο του λαού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια αυτών που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, την πλουτοκρατία και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά της. Οι δυνάμεις αυτές για να υπερασπίσουν τα προνόμια και της εξουσία τους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση, στη μαζική ανεργία, στη φτώχεια, στην ακόμα πιο βάρβαρη εκμετάλλευση.

Είναι ώρα ευθύνης για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες, να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους.

Να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που ευθύνονται και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να διεκδικήσουν την εξουσία. Είναι η μόνη εναλλακτική λύση. Ήρθε η ώρα η πρόταση του ΚΚΕ να γίνει υπόθεση του λαού.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουν το βήμα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τώρα συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Η πολιτική των κομμάτων τους είναι εναντίον και των εργαζομένων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τώρα ενιαίο μέτωπο πάλης με το ΚΚΕ.

Τα βάρβαρα μέτρα που ψήφισε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μαζί με του ΛΑΟΣ, με τη συγκατάθεση επί της ουσίας της ΝΔ, καθώς και οι νέες αποφάσεις κατά των λαών της ΕΕ, που πήρε η Σύνοδος Κορυφής των 16 κρατών - μελών της Ευρωζώνης, προδιαγράφουν ένα μαύρο μέλλον διαρκείας για τον εργαζόμενο λαό, αν δεν υψωθεί απέναντί τους ένα ισχυρό πανευρωπαϊκό εργατικό - λαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης».

«Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους νέους και τις νέες, σε ακόμα πιο μαζική, οργανωμένη δράση για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από αυτήν της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων. Να περάσουν στα χέρια αυτών, που πραγματικά παράγουν, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και πρόγραμμα, εργατικό έλεγχο και λαϊκή συμμετοχή, γεγονός που προϋποθέτει πάλη για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ελπιδοφόρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν και να ενταθούν, σε πείσμα και εναντίον της ιδεολογικής τρομοκρατίας, της προβοκάτσιας και των εκβιασμών. Επιβεβαιώθηκε ότι μόνο ο λαός που αγωνίζεται είναι σε θέση να φοβίσει την πλουτοκρατία, τα κόμματά της και τους μηχανισμούς καταστολής.

Οι εξελίξεις απογυμνώνουν και καταρρίπτουν τα ιδεολογήματα για τις αιτίες της κρίσης. Δικαιώνουν τις από την πρώτη στιγμή εκτιμήσεις του ΚΚΕ, ότι πρόκειται για βαθειά οικονομική κρίση του καπιταλισμού που γεννιέται εξαιτίας της υπερσυσσώρευσης κερδών και κεφαλαίων. Ότι είμαστε στην αρχή νέων και πιο μεγάλων κρίσεων, ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διορθωθεί, γίνεται πιο βάρβαρο, σαπίζει».

«Το ΚΚΕ», καταλήγει η ανακοίνωση «θα αναπτύξει την πρότασή του στο λαό για διέξοδο από την κρίση, την πρόταση για μια άλλη πορεία της ελληνικής κοινωνίας, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 15 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου