Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αλλεπάλληλες επιθέσεις στο Ιράκ

Περισσότεροι από 32 νεκροί, και τουλάχιστον 100 οι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του νέου κύματος βίας και των αλλεπάλληλων επιθέσεων εναντίον των Αρχών Ασφαλείας στο Ιράκ, αλλά και ενός σιιτικού τζαμιού, κοντά στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα σιιτικό τζαμί στην πόλη Σουουαΐρα, 60χλμ νοτίως της Βαγδάτης.

Την στιγμή που περαστικοί έτρεχαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα ανατινάχθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα της διπλής βομβιστικής επίθεσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους έντεκα άτομα και άλλα 70 να τραυματιστούν

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στη Βαγδάτη, πυρά και βομβιστικές επιθέσεις σε στρατιωτικά φυλάκια προκάλεσαν το θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 24, στην πλειοψηφία τους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

"Πρόκειται για συντονισμένες τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δυνάμεις ασφαλείας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Βαγδάτης, Κάσεμ Ατα.

Εξάλλου, ένας πολίτης και τρεις σωματοφύλακες του δημάρχου της Ταρμίγια, 45χλμ βορείως της Βαγδάτης, έχασαν τη ζωή τους όταν η αυτοκινητοπομπή του δημάρχου έγινε στόχος επίθεσης. Ο δήμαρχος και 15 ακόμα άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Στη Φαλούτζα, τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δυο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον κατοικιών μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Στη Ισκανταρίγια, 50χλμ νοτίως της Βαγδάτης, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας σε κατάστημα, ενώ δυο ένοπλοι κούρδοι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Μοσούλη, 350χλμ βορείως της Βαγδάτης.

Κοντά στην πόλη Μπαλάντ, 70χλμ βορείως της Βαγδάτης δυο ιρανοί προσκυνητές τραυματίσθηκαν από την έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου