Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μέρκελ: Αποκλείει μείωση της φορολογίας στη Γερμανία στο εγγύς μέλλον

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε σήμερα, επομένη της εκλογικής ήττας του κυβερνητικού της συνασπισμού στις περιφερειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας «στο εγγύς μέλλον» στη Γερμανία.

«Κατά την άποψή μου, δεν θα είναι δυνατό να γίνουν μειώσεις στη φορολογία στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η καγκελάριος, διευκρινίζοντας αργότερα ότι δεν μπορούν να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις το 2011 ή το 2012, που είναι ο χρονικός ορίζοντας που εξετάζεται μέχρι στιγμής.

Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν το 2013.

Η Μέρκελ έκανε τη δήλωση αυτή την επομένη της εκλογικής ήττας του κυβερνητικού συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών της και των Ελευθέρων Δημοκρατών στις σημαντικές αυτές περιφερειακές εκλογές, η οποία θα στοιχίσει στην κυβέρνηση την απώλεια της πλειοψηφίας στην Μπούντεσρατ (άνω Βουλή) και θα καταστήσει δύσκολη την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων.

Στο κυβερνητικό του πρόγραμμα ο συνασπισμός της Μέρκελ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) με το Κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) προέβλεπε μειώσεις στη φορολογία ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Αυτή ήταν εξάλλου η κύρια προεκλογική δέσμευση του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών.

«Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές, οφείλουμε καλύτερα να επικεντρωθούμε σε μια απλούστευση του φορολογικού συστήματος», προσέθεσε σήμερα η καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου