Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Το λάθος του Νικοπολίδη χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ

13 χρόνια μετά την τελευταία νίκη του επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα (1997, 2-1), για το πρωτάθλημα επικράτησε με 1-0 των «ερυθρόλευκων», για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ και έμεινε μόνος στην πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος.

Το λάθος του Νικοπολίδη χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ που ήταν ανώτερος του Ολυμπιακού, είχε και δοκάρι.

Η ομάδα του Σάντος έκανε σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ επικρατώντας με 1-0 του Ολύμπιακού. Το ματς κρίθηκε από το γκολ του Μουσλίμοβιτς που προήλθε μετά από τραγικό λάθος του Νικοπολίδη.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό, σπουδαίες ευκαιρίες και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.

Στο 11' ο Νικοπολίδης καθυστέρησε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Φιλομένο τον πίεσε και έδωσε τη δυνατότητα στον Μουσλίμοβιτς με σουτ - κεραυνό να ανοίξει το σκορ.

Ο Ολυμπιακός συνήλθε έχασε ευκαιρίες με τον Ντάρμπισιρ αλλά ήταν ευάλωτος στην άμυνα. Φιλομένο και Μουσλίμοβιτς δεν μπόρεσαν από καλές θέσεις να σκοράρουν ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Τοροσίδη λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος κύλησε σε πολύ πιο αργό τέμπο. Ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι αυτός που είχε την υπεροχή και θα μπορούσε να σφραγίσει τη νίκη του αν ο Βιεϊρίνια ήταν πιο τυχερός στη φάση του 52' όταν τσίμπησε τη μπάλα αλλά αυτή σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Μπάντοβιτς έριξε στη μάχη τον Μήτρογλου θέλοντας να παίξει πιο επιθετικά όμως αυτό δεν τον βοήθησε αφού έχασε ολοκληρωτικά τη μάχη του κέντρου.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 10

Ολυμπιακός 7

ΑΕΚ 5

Άρης 3

Επόμενη αγωνιστική

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Άρης - ΑΕΚ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (77' Φωτάκης), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Φιλομένο (85' Παπάζογλου), Σαβίνι (50' Μαλεζάς).

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Ντάρμπισιρ, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Παπαδόπουλος Αβράαμ, Λεονάρντο (Γ. Παπαδόπουλος), Μαρέσκα (61' Μήτρογλου), Λούα Λούα, Τορισίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου