Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Τις επόμενες μέρες η εκταμίευση χρημάτων από Ε.Ε. – ΔΝΤ

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκταμίευση του πρώτου μέρους των δανείων προς τη χώρα μας, από την E.E. και το ΔΝΤ. Όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την Κυριακή υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση ανάμεσα στην Κομισιόν και την Ελλάδα, για τα 80 δισ. ευρώ του μηχανισμού στήριξης, ενώ εγκρίθηκε και τυπικά από το ΔΝΤ το δάνειο των 30 δισ. ευρώ για τη χώρα μας. Ο υπουργός ανέφερε πως η χώρα δεν έχει πλέον κανένα απολύτως πρόβλημα για τις δανειακές της ανάγκες και την εξυπηρέτηση του χρέους της αυτό το μήνα και βεβαίως και τους υπόλοιπους.

Ντομινίκ Στρος Καν: Αξιόπιστο και φιλόδοξο το ελληνικό πρόγραμμα

Τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν από το ΔΝΤ μαζί με τα ευρωπαϊκά δάνεια, θα αποτελέσουν το πρώτο συνολικό κονδύλι, ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί στην Ελλάδα, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Για το 2010 ο συνολικός δανεισμός από το Διεθνές Ταμείο θα ανέλθει σε 10 δισεκατομμύρια και θα συνδυασθεί με 30 δισ. από ευρωπαϊκές χώρες.

"Το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας αν και δύσκολο, είναι αξιόπιστο και φιλόδοξο", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου