Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

H ΟΝΝΕΔ προσφέρει στο Χαμόγελο του Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού, μόλις δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει στη δράση του Συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού με στόχο να συμβάλλει στη λειτουργία του 11ου σπιτιού για παιδιά στο Μοσχάτο.
 
Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα http://www.xmassmiles.gr/ από την οποία μπορεί καθένας να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια μέσω του ειδικού λογαριασμού του συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού αλλά να γνωρίσει παράλληλα τη δράση του.

Η προστασία των παιδιών δεν πρέπει να θεωρείται από κανέναν δεδομένη καθώς η εκμετάλλευση και η κακομεταχείριση τους είναι ένα φαινόμενο υπαρκτό ,ακόμα και στο Δυτικό κόσμο ,καθώς μόνο στην χώρα μας και χωρίς συντονισμένη καταμέτρηση υπολογίζεται πως δουλεύουν πάνω από 80.000 παιδιά ηλικίας 14-19 ετών ,κάτω από καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης. Δεν είναι τυχαίο πως ο ΟΗΕ έχει συστήσει ειδική σύμβαση με τα κράτη για την προστασία των ανηλίκων, ενώ στην Ελλάδα η Βουλή έχει επιφορτίσει την ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» με την ευθύνη της προάσπισης του παιδιού από κάθε είδους σωματικής, ψυχικής και επαγγελματικής εκμετάλλευσης του.

H προσπάθεια θα κορυφωθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 από τον πεζόδρομο της Ερμού όπου θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο street party με στόχο την ενίσχυση της δράσης του συλλόγου.
Η ΟΝΝΕΔ δείχνει έμπρακτα την στήριξη της μακριά από «εποχικές» ευαισθησίες καθώς η ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών πρέπει να είναι σε κάθε περίσταση προτεραιότητα μας. Σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε την σελίδα http://www.xmassmiles.gr/ να δείτε την προσπάθεια που έχουμε κάνει!

Καλούμε όσους έχουν τη δυνατότητα σε μια εποχή δύσκολη, να συνεισφέρουν προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ακόμη χώρος για την προστασία των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου