Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Κόμμα ανεξάρτητων "μαγειρεύουν" Ντόρα και Κουβέλης!

Ζυμώσεις για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας ανεξάρτητων, γίνονται τις τελευταίες ώρες. Την πρωτοβουλία φέρεται να έχει πάρει η Ντόρα Μπακογιάννη εκμεταλλευόμενη τον κανονισμό της Βουλής που για μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί οι ανεξάρτητοι βουλευτές να είναι περισσότεροι από δέκα. Μετά τη διαγραφή Παπαχρήστου από το ΠΑΣΟΚ οι ανεξάρτητοι είναι δεκατρείς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει συζητήσει το θέμα με τον κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ελέγχει τέσσερις βουλευτές.

Ο Κουβέλης δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι υπάρχει ο σχετικός προβληματισμός: «Γνωρίζω ότι η συγκρότηση των ανεξάρτητων σε κοινοβουλευτική ομάδα θα τεθεί από κάποιους μετά το νέο έτος. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας θα μπορεί να κρατήσει την πολιτική του αυτοτέλεια, αλλά να αξιοποιήσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλο το εύρος του Κοινοβουλίου. Αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε περισσότερες επιτροπές καθώς και στις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ορίζοντας κάθε φορά έναν εκπρόσωπο». .................
Οι βουλευτές της Ντόρας Μπακογιάννη είναι τυπικά τρεις (η ίδια, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης και ο Κ. Κιλτίδης), αλλά ουσιαστικά πέντε, μαζί με τους Γ. Κοντογιάννη και Λ. Αυγενάκη, που απλώς δεν το έχουν δηλώσει επισήμως.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζεται με θερμά λόγια για τον Φ. Κουβέλη και έχουν βρει κώδικα συνεννόησης, κάτι που φάνηκε και στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, όπου δημιουργήθηκε μικρή αναστάτωση για το ποιος θα μιλούσε στη Βουλή.

Αρνητική είναι η Σοφία Σακοράφα, καθώς επισημαίνει τις έντονες πολιτικές αντιθέσεις μεταξύ των ανεξαρτήτων, οι οποίες «καθιστούν εμπόδιο τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας». Και ο κ. Παπαχρήστος πάντως έσπευσε μετά τη διαγραφή του να δηλώσει ότι ήταν και παραμένει ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου