Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ «ΚΑΛΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΚΗ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Μέρος Β΄
Με αφορμή το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό και τη γενικότερη ισχύ των κοινοτικών οδηγιών στην Ελλάδα
ΟΙ «ΚΑΛΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΚΗ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η λάθος θεώρηση που μας μεταδίδουν οι Έλληνες πολιτικοί


«..τι θα λέγανε, άραγε, οι έλληνες αν μαθαίνανε ότι η παραγραφή και η ασυλία των πολιτικών δεν υφίσταται για αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μέχρι και δεκαπέντε έτη πριν; …»


Με αυτό το ερώτημα τελειώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τους συλλογισμούς μας και πριν καν καλά – καλά καταλαγιάσει ο ειρμός της σκέψης μας ήλθε η Τρόικα να μας επιβεβαιώσει.. Είχαμε πει ότι το ερώτημα αυτό υπέβοσκε ως επιθυμία στους κόλπους του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, ούτως ώστε να μάθει ο έλληνας την αλήθεια και να εφαρμόζονται επιτέλους οι νόμοι στη χώρα.

Η Τρόικα, που απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, ζητά από προχθές από την ελληνική κυβέρνηση την τήρηση και εφαρμογή ουσιαστικά  της κοινοτικής οδηγίας περί «ξεπλύματος μαύρου» χρήματος, εν προκειμένω πολιτικού χρήματος, με το επιχείρημα ότι :



“..στις δύσκολες αυτές ώρες για τον ελληνικό λαό αποτελεί πρόκληση να μην ισχύουν οι νόμοι για τους πολιτικούς που έχουν κλέψει..” . Αν μάλιστα διάβαζε κάποιος το αρχικό Μνημόνιο του Μηχανισμού Στήριξης, καθώς και όλες τις μετέπειτα προσαρμογές του, θα διαπιστώσει ότι, πέραν των οικονομικών όρων και παραμέτρων, κυρίαρχο συστατικό της διατύπωσής του αποτελούν : η εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών στην Ελλάδα και η πάταξη της Διαφθοράς στο Κράτος.

Μάλιστα, σε αυτό το μήκος κύματος, το ΔΝΤ άρχισε να «δίνει» και να «καρφώνει» πρώην υπουργό που απέκτησε τεράστια ακίνητη περιουσία, δίχως τούτο να δικαιολογείται από τα εισοδήματά του. Ενώ, πάλι, μιλά ανοιχτά πλέον για εκατό περίπου, εν’ ενεργεία και μη, υπουργούς και πολιτικούς που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία δίχως να έχουν καταθέσει τα τελευταία δέκα έτη το «πόθεν έσχες» στη Βουλή.

Είναι πια εμφανές, ακόμα και στους ίδιους τους έλληνες πολιτικούς, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το ΔΝΤ πιέζουν για την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών στην Ελλάδα άμεσα με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καθιέρωση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών στο Κράτος. Έτσι, είναι ίσως από τις ελάχιστες στιγμές που η ΕΕ προσπαθεί, με την άσκηση απροκάλυπτης πιέσεως, να επιβάλλει στην Ελλάδα κοινοτικές οδηγίες με τη μορφή του «επείγοντος» αλλά, τούτη τη φορά προς όφελος της κοινωνίας και σε βάρος των επιόρκων πολιτικών, δημοσίων υπαλλήλων και πάσης φύσεως καταχραστών της κρατικής εξουσίας.

Σε αυτά τα πλαίσια, η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί άμεσα να εναρμονίσει όλη την εθνική νομοθεσία με τις ισχύουσες κοινοτικές οδηγίες σε όλα τα επίπεδα και τομείς μέχρι το 2013… Η οικονομική πορεία, συνέχεια και εφαρμογή, των όρων του Μνημονίου, όπως έχει ήδη διατυπωθεί, οδηγεί άμεσα σε αυτό το συμπέρασμα ως απόρροια των επιθυμητών αποτελεσμάτων του, όχι μόνον στην Οικονομία, αλλά και τη συνολική λειτουργία ενός Κράτους που θέλει να παραμείνει προσηλωμένο στην Ευρωπαϊκή Ιδέα.

Στα ίδια πλαίσια και σε συνδυασμό με τη λειτουργία των νέων Καλλικρατικών Δήμων και Περιφερειών δίνεται μια πραγματική ευκαιρία στη Δημόσια Διοίκηση να διαποτιστεί με το ευρωπαϊκό πνεύμα και κεκτημένο. Οι νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες, από το νόμο, πρέπει να ορίσουν, από δύο το ελάχιστο σύμφωνα με το μέγεθος της Περιφέρειας, Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες με συγκεκριμένα καθήκοντα. Δεδομένης της πολιτικο – οικονομικής κατάστασης στη χώρα, κατά τη γνώμη μας,  ο ένας θα πρέπει να έχει την αρμοδιότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Ο έτερος, όμως, Αντιπεριφερειάρχης θα πρέπει, σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, να έχει ως αντικείμενό του την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και κυρίως, την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών στην Ελλάδα.

Θα μπορούσαμε, δηλαδή, το νεοσύστατο αυτό θεσμό να τον καταστήσουμε όχημα εδραίωσης της ευρωπαϊκής ιδέας στη δημόσια διοίκηση. Με τα σωστά προγράμματα εκμάθησης (σεμινάρια, εξετάσεις, κτλ) μπορεί η ελληνική δημόσια διοίκηση να κάνει κτήμα της τις κοινοτικές οδηγίες που, κανονικά, υπερισχύουν της εθνικής νομοθεσίας στη λειτουργία αυτής.

Πρέπει, λοιπόν, να κατανοήσουμε ότι η ΕΕ ποτέ δεν επέβαλε στη χώρα «κάτι» το οποίο δεν ίσχυε για όλους τους υπολοίπους εταίρους μας. Ότι η ΕΕ ποτέ δεν εκβίασε τη χώρα αλλά πάντοτε οι έλληνες πολιτικοί, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του κόσμου, απέδιδαν σε αυτή τα δεινά του τόπου, που οι ίδιοι δημιουργούσανε.

Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα, μίλησε για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την αλλαγή άρθρων της Συνθήκης της Λισαβόνας.. Ελάχιστοι ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι η συλλογή αυτή των υπογραφών προβλέπεται από την ίδια τη Συνθήκη και δίνει το δικαίωμα στον ίδιο τον ευρωπαίο πολίτη να νομοθετεί !

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι οι κοινοτικές οδηγίες προστατεύουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη από την εθνική κρατική δυσλειτουργία και ανομία. Στην περίπτωση της χώρας μας θα έπρεπε να αποτελούν το Ευαγγέλιο του πολίτη στις συναλλαγές του με το Κράτος.. όλα τα υπόλοιπα είναι ψευδή άλλοθι των δήθεν πολιτικών.   
Διαβάστε το Α' Μέρος : http://antartisgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_5444.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου