Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

«Xρέη» απειλές και «μπίζνες» στο παγκόσμιο παιχνίδι

Από το ότι μπορούμε να καταλάβουμε, το πανηγύρι δεν θα αργήσει να αρχίσει, αφού τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι δεν υποτάσσονται στην «παγκόσμια αρχή» που χρησιμοποιεί την παγκόσμια τράπεζα και το ΔΝΤ για να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία της.

Αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια σκακιέρα συμβαίνουν πολλά και διαφορετικά γεγονότα που εάν συνδυαστούν κατάλληλα μπορεί να προκύψει το «Big Bag» της νεότερης ιστορίας.

Η Ευρώπη έχει «φύγει» από το παιχνίδι καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει εξουδετερωθεί και ασχολείται με τα χρέη της (ποιος χρεωστάει που), αντί να τα ξεπεράσει κάνοντας ένα βήμα εμπρός.. με μία κίνηση ματ... και να δει τα «πραγματικά» προβλήματα της οικονομίας, και της «Ένωσης». Η ευρωπαϊκή διπλωματία θα πρέπει να γίνει πιο χρήσιμη στην Αμερική είναι η άποψη που κυριαρχεί, αλλά αργεί..

Οι Η.Π.Α. είναι το πιο χρεωμένο κράτος στον πλανήτη, που το χρέος τους το έχουν «αγοράσει» οι Κινέζοι.. Κόβει πληθωριστικό χρήμα (σαν υπερδύναμη που είναι) και θέλει να πληρώσει με «πέτσινα» δολάρια το εξωτερικό της χρέος.. αλλά οι δυνάστες δεν πείθοντα. Τα χρέη της Αμερικής που ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 15 τρις δολαρίων, πράγμα που σημάνει ότι πριν κάνει κάτι θα πρέπει να το «συζητάει» πρώτα με τους δανειστές της.

Η Ιαπωνία, ο «πιο στενός συνεργάτης» της ανατολής, διεκδικεί ταυτόχρονα από τους Ρώσους τα νησιά Κουρίλ στο βορρά, καθώς και από τους Κινέζους την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κίνας και Οκινάουα. Στις δύο αυτές περιοχές, ο αμερικανικός στόλος του Ειρηνικού κάνει ασκήσεις προκαλώντας και ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά τη στιγμή που υποτίθεται ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν χρήματα για την δημόσια υγεία τους.

Οι Ρώσοι κάνουν ασκήσεις ταυτόχρονα στη Μαύρη και στη Βόρεια θάλασσα, ενώ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις της Άπω Ανατολής, έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας. Η τελευταία παρτίδα έχει ξεκινήσει. Οι παίχτες έστησαν τα πιόνια και τα τσιράκια τους.

Μέσα σε όλη αυτή την «πολεμική» γίνονται «μπίζνες» στην ανατολή, με την Ινδία κα κατέχει τα πρωτεία, αφού και οι «σύμμαχοι» αμερικάνοι ευελπιστούν ότι κάτι θα κερδίσουν, και οι γείτονες Κινέζοι ότι δεν θα «αδικηθούν» στην μοιρασιά».. που τρέχουν να πάρουν θέση. Οι Ευρωπαίοι που έχουν και αυτοί «δικαιώματα» στην παλιά αποικία στέλνουν τους ηγέτες τους να «πουλήσουν προστασία» και τεχνολογία στην μεγαλύτερη αναδυόμενη αγορά...

Περιμένουμε την πρώτη κίνηση.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου