Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Παρέλυσε η μισή Ευρώπη απο τον χιονιά

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χιλιάδες ταξιδιώτες των Χριστουγέννων έμειναν εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια καθώς πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν. Στη Βρετανία, το οδικό δίκτυο της χώρας έχει παγώσει ενώ χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Η εταιρία οδικής βοήθειας της Βρετανίας δέχθηκε περισσότερες απο 16.000 κλήσεις.

Το κέντρο του Λονδίνου είναι κατάλευκο ενώ λίμνες και πάρκα έχουν παγώσει.
Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και τσουχτερό κρύο σαρώνει τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

Στο Βέλγιο περίπου 1.500 επιβάτες παρέμεναν μπλοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το απόγευμα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ενώ τα αεροδρόμια του Σαρλερουά (κέντρο) και τη Λιέγης (ανατολικά ) έκλεισαν και το χιόνι κάνει δύσκολη την κίνηση στους δρόμους.  Ο βέλγος υφυπουργός Μεταφορών, Ετιέν Σουπέ, δήλωσε το απόγευμα ότι οι πτήσεις θα επιτραπούν το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, αν χρειαστεί, για να αναχωρήσουν οι επιβάτες που έχουν μπλοκαριστεί. Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από ή προς το Λονδίνο ή από την Φραγκφούρτη, αλλά επίσης και από τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, τη Γενεύη, τη Λυών και την Τουλούζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου