Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

MC-DONALD’S, COCA-COLA, TEXACO, και χίλιες ακόμα Αμερικανικές επιχειρήσεις – ΒΔΕΛΛΕΣ στα πλευρά της Ε. Ε. .


Δεν είναι μια ακόμα αντιαμερικανική ή κομμουνιστική προπαγάνδα αυτή.. Είναι η αλήθεια για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα σε όλη την Ευρώπη με τις αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο έδαφός της.

Κάθε πολυεθνική αμερικανική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, σχεδόν από ιδρύσεως των παραρτημάτων τους, αποστέλλει το είκοσι (20%) περίπου τοις εκατό του τζίρου, (σημ. επί του τζίρου, όχι των κερδών), στη μητρική πολυεθνική στην Αμερική. Μια τέτοια πρακτική είναι πασιφανές ότι λειτουργεί σα βδέλλα σε κάθε χώρα που οι επιχειρήσεις αυτές δραστηριοποιούνται.

Η πολιτική αυτή, που μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με την εξαγωγή συναλλάγματος που κάνουν οι κατά τόπους οικονομικοί μετανάστες προς τις χώρες τους, λέγεται «συσσώρευση κεφαλαίων» και αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα των ασθενών και ασθενέστερων οικονομιών στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και πρωτίστως της ελληνικής. Η εξαγωγή αυτή επιβαρύνει σημαντικά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και εξωτερικού εμπορίου.

Με λίγα λόγια, οι αμερικανικές εταιρείες που λειτουργούν όπως ο Μέγας Νταβατζής του Σύμπαντος, είναι περισσότερο παράσιτα στο σώμα του ξενιστή παρά προσφέρουν στις κοινωνίες που δραστηριοποιούνται. Έτσι να γνωρίζετε ότι για κάθε ένα (1) ευρώ που αγοράζετε προϊόντα από αμιγώς αμερικανική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη χώρα, τα είκοσι (20) λεπτά πηγαίνουν αυτομάτως στην Αμερική.


Κάπως έτσι η Αμερική χρηματοδοτεί τους πολέμους της στη Μέση Ανατολή και τροφοδοτεί τον τρόμο και την τρομοκρατία προκειμένου να "βάζει χέρι" στα κοιτάσματα πετρελαίου και να διαφεντεύει την ενεργειακή πολιτική του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου