Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

..."666"...

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…
(Με χορηγό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής .)


Έξι (6) δισεκατομμύρια ευρώ χρωστάνε τα ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή άλλως τα νοσοκομεία της χώρας στους προμηθευτές τους. Φαρμακοβιομηχανίες, προμηθευτές αναλώσιμων υλικών, προμήθειες σίτισης και άλλους πολλούς..

Έξι (6) δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι είναι κάθε χρόνο η συνταγογράφηση των φαρμάκων που οφείλονται στην «πολυφαρμακία» και τις «ύποπτες» συναλλαγές, με σκοπό τον πλουτισμό, μεταξύ γιατρών και φαρμακοβιομηχανιών . Απλά την «μαύρη» τρύπα της συνταγογράφησης σε βάρος των ταμείων και των ασφαλισμένων .

Έξι (6) δισεκατομμύρια ευρώ οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ από εισφορές που εισπράττει υπέρ τρίτων ο ασφαλιστικός οργανισμός. Ο ΟΑΕΔ, μη διαθέτοντας εισπρακτικό σύστημα, έχει «αναθέσει» από ιδρύσεως το έργο αυτό στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το χρυσό λοιπόν «666», που αφορά χρέη δεκαοχτώ (18) δις ευρώ, απονέμεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, ως τον Πρωταθλητή της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος διαχρονικά..
Αυτά τα ποσά, όμως, είναι αστεία εν συγκρίσει με τη διαχρονική λεηλασία που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το Ελληνικό Κράτος, τον Μεγάλο Νταβατζή όπως θα έλεγε κι ένας πρώην Πρωθυπουργός της χώρας.
Ενώ το Ελληνικό Κράτος από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 διαχειρίζεται κι εκμεταλλεύεται, σχεδόν άτοκα και, πάντα σε βάρος των ασφαλισμένων τα χρήματά τους.. Δυστυχώς, τη λυπητερή καλείται πάλι να την πληρώσουν οι αδύναμοι, οι φτωχοί και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

ΕΡΩΤΗΜΑ :

Αν μετατρέψουμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία σε «Τράπεζες» των ασφαλισμένων, δεν δικαιούνται τα είκοσι οχτώ δις ευρώ του πακέτου ενισχύσεως των τραπεζών ; (?)..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου