Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Πρωταπριλιάτικο αστείο προκάλεσε διαμαρτυρία στο ΔΝΤ

Η πρωταπριλιάτικη συνέντευξη ενός φανταστικού εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε βουλγαρικό ραδιοσταθμό προκάλεσε την Μ. Πέμπτη τις διαμαρτυρίες του ΔΝΤ και της κεντρικής τράπεζας.

Κάποιος Χιού Τζέισον, ο οποίος εμφανίσθηκε ως ο Διευθυντής Αναπτυσσόμενων Αγορών του ΔΝΤ και έδωσε συνέντευξη στον ιδιωτικό σταθμό Darik, είπε πως το ευρώ πρέπει να εισαχθεί στη Βουλγαρία ως «παράλληλο νόμισμα», θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη σταθερότητα του εθνικού νομίσματος, του λεβ.

Εξήγησε πως, λόγω της επιδείνωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, η Βουλγαρία «πρέπει να εγκαταλείψει την ελπίδα να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ», παρά τα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Ο αληθινός εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη Βουλγαρία, ο Τόνι Λίμπεκ, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του πως στο ΔΝΤ δεν εργάζεται κανένας Χιού Τζέισον, και πως οι δηλώσεις αυτές είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. «Δεν εκτιμώ τη δόλια εκμετάλλευση του ονόματος του ΔΝΤ», δήλωσε.

Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα της Βουλγαρίας χαρακτήρισε το αστείο αυτό «παράλογη ιδέα": «Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες 'πλάκες', να παίζει κανείς με βάναυσο τρόπο με τους φόβους των ανθρώπων στη διάρκεια μιας χωρίς προηγούμενο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Με πιο γελοιογραφικό πνεύμα, ο ιστότοπος sofiaecho.com υποστήριξε σήμερα πως, εφόσον δεν υπάρχει προοπτική να ενταχθεί στο ευρώ, η Βουλγαρία εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει μέσα σ' ένα χρόνο το ρωσικό ρούβλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου