Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Σιωπηρή διαμαρτυρία για τις υπηρεσίες υγείας στην Κοζάνη

Η διαμαρτυρία των πολιτών της δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε από μία διαδικτυακή ομάδα στο Facebook.

Το δικαίωμα τους στην υγεία διεκδίκησαν μαζικά πολίτες από τους τέσσερις νομούς της δυτικής Μακεδονίας, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νίκης, μπροστά από το δημαρχείο Κοζάνης.

Η σιωπηρή αυτή διαμαρτυρία με αίτημα την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που κινητοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Πάνω από 4.500 άτομα έχουν γίνει μέλη της διαδικτυακής ομάδας.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο θάνατος ενός αγοριού από την Κοζάνη, ηλικίας ενός έτους, το οποίο μεταφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο λόγω έλλειψης παιδιάτρου στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικάτα, ενώσεις επαγγελματιών της υγείας.

Εξάλλου, δήμαρχοι και νομάρχες της δυτικής Μακεδονίας κατέληξαν μετά από σύσκεψη σε ψήφισμα, με το οποίο ζητείται να λειτουργήσει Περιφερειακό Νοσοκομείο, να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας.

Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα συμμετείχαν 13 δήμαρχοι του νομού, καθώς και οι νομάρχες Κοζάνης και Γρεβενών, Γιώργος Δακής και Δημοσθένης Κουπτσίδης, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου