Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Αλλάζει την ώρα η Ρωσία σε 5 επαρχίες

Το Μεγάλο Σάββατο, η Ρωσία, κάνει ένα βήμα να φέρει ορισμένες επαρχίες της πιο "κοντά", περιορίζοντας σε 9 από 11 τις διαφορετικές ζώνες ώρας που έχει σήμερα στην επικράτειά της.

Η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, από το Σάββατο, θα φέρει θεωρητικά πιο κοντά κατά μία ώρα 5 επαρχίες της δύο στην Eυρώπη και τρεις στη Σιβηρία, σε μια προσπάθεια να απλουστεύσει λίγο τα πράγματα.

Σήμερα, υπάρχουν περιοχές που αν διασχίσεις απόσταση 150 χιλιομέτρων πρέπει να αλλάξεις το ρολόι σου κατά μία ώρα και να το αλλάξεις και πάλι επιστρέφοντας.

Αυτό δημιουργεί και γραφειοκρατικά προβλήματα και προκαλεί σύγχυση στους πολίτες και
επιχειρηματίες.

Από την άλλη, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι, καθώς η κατάργηση κάποιων ζωνών ώρας θα φέρνει κατά μία ώρα νωρίτερα το σκοτάδι σε κάποιες περιοχές.

Στην Σαμάρα, που είναι στην επόμενη ζώνη ώρας από τη Μόσχα, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι με την αλλαγή ιδίως το χειμώνα τα παιδιά θα γυρίζουν από το σχολείο βράδι, ενώ θα αυξηθεί και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η αλλαγή ώρας, επηρεάζει και τον οργανισμό,αυξάνοντας τα επίπεδα στρες, τα καρδιακά επεισόδια και την αρτηριακή πίεση.

Σε γενικές γραμμές, οι Ρώσοι πολίτες, αντιμετωπίζουν αδιάφορα την αλλαγή, και σε σχετικό ερώτημα αυτό που θα ήθελαν, είναι να τους αφήσει "η κυβέρνηση ήσυχους και να μη χώνει τη μύτη της στις δουλειές τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου