Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Επιπλέον 250 εκατ. δολ. από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Αΐτή

Την καταβολή επιπλέον 250 εκατ. δολαρίων στη σεισμόπληκτη Αϊτή, καθώς και τη διαγραφή του χρέους της χώρας προς αυτήν, ύψους 39 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στην Αϊτή ανέρχεται πλέον στα 479 εκατ. δολ. μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία που αποκόμισε από το Τσουνάμι της Ινδονησίας, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα της Καραϊβικής και να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το Ταμείο Ανασυγκρότησης της Αϊτής.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, γνωστοποίησε ότι η χώρα της θα διαθέσει 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της Αϊτής. Μέσω αυτών των πόρων θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο για την ανάπτυξη των τομέων γεωργίας, ενέργειας, υγείας, της ασφάλειας, καθώς και της διακυβέρνησης της χώρας. Η Χ. Κλίντον κάλεσε τους δωρητές να εργαστούν, ώστε τα χρήματά τους να πιάσουν τόπο και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα έχει δεσμευτεί ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 2,8 δισ. δολ. για την αντιμετώπιση των "βασικών και επειγουσών αναγκών" της Αΐτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου