Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Σήμερα το Συμβούλιο του ΔΝΤ

Το απόγευμα σήμερα θα συζητήσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.

Το Συμβούλιο προχώρησε στη δημοσιοποίηση της συνάντησης, επειδή υπάρχουν προσδοκίες στην Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο ότι στη συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις και δεν θα γίνουν ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega από τη Ν. Υόρκη, στο Συμβούλιο θα προεδρεύσει ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος ανέβαλε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος του ΔΝΤ με δηλώσεις του επισήμανε ότι ο διεθνής οικονομικός οργανισμός δεν μπορεί να δεχθεί αίτημα δανειοδότησης από την ΕΕ και ότι αυτό πρέπει να το κάνει η χώρα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Ο κ. Καν είπε επίσης ότι η ΟΝΕ έχει κενά από την ίδρυσή της και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει γιατί θα υπάρξουν συνέπειες και σε άλλες χώρες της Ένωσης. Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του ΔΝΤ, επισήμανε ότι οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ σε διεθνή δίκτυα κάνουν κακό και ότι συνάδελφοί του, άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, προτιμούν να σιωπούν.

Η Κομισιόν από την πλευρά της διαμηνύει ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα, συμπληρώνει ωστόσο ότι οι ελληνικές προσπάθειες, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ θα συμβάλλουν σταδιακά στο να πεισθούν οι αγορές, αλλά κανείς δεν περιμένει να γίνει αυτό σε μια μέρα». Στην Αθήνα, προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο προκαλεί το νέο ράλι του spread, ενώ ο υπουργός Οικονομικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν θα απευθυνθεί στο ΔΝΤ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπες επίσης ότι «απαιτείται απ\' όλα τα κόμματα υπεύθυνη στάση στο θέμα του δανεισμού και ότι μια τόσο σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται με ελαφρότητα».

Την ίδια ώρα έγιναν και νέες αλλαγές στο φορολογικό, ενώ στο θέμα των τεκμηρίων υπήρξε μια σύγκληση με τη Νέα Δημοκρατία για τους συνταξιούχους και για μεγαλύτερες ελαφρύνσεις φόρου στους ασθενέστερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου