Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Ομπάμα, το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση… Ποιο το όφελος της Ελλάδας από την παγκόσμια αυτή «Καραμπόλα» !

Για πρώτη φορά στην Ιστορία τα συμφέροντα της Ελλάδας συμπίπτουν με αυτά του Ισραήλ σε μια πορεία μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Ολοκλήρωση.

Ο Νετανιάχου το έχει πει : «..ο Ομπάμα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για το Ισραήλ !», αν και επισήμως αυτό διαψεύδεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Το Ισραήλ σήμερα βρίσκεται στη μεγαλύτερη, ίσως, καμπή της ιστορίας του αφού, οι πιέσεις που δέχεται πια για, άμεση και άνευ επιπλέον προσκομμάτων, επίλυση του Παλαιστινιακού είναι ισχυρές και, μάλιστα, από παραδοσιακά «φίλες» χώρες (βλ. ΗΠΑ). Έτσι, αναμένεται τα επόμενα δύο χρόνια να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις στους Ισραηλινούς οι οποίοι φαίνονται να είναι αδιάλλακτοι . Το «στρίμωγμα» της γάτας όμως, αναπόφευκτα, οδηγεί σε «γρατσούνισμα» και αυτός που θα υποστεί τις εκδορές σίγουρα δε θα είναι το Ισραήλ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την άλλη «ψάχνει» ακόμα το δρόμο της, με τους Γερμανούς να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι της διαμόρφωσης των θεσμών στην Ευρωπαϊκή φαρέτρα. Η αναποφασιστικότητα και οι παλινωδίες της Γερμανίας κρατούν δέσμια όλη την Ευρώπη που θέλει και επιθυμεί την αναγέννησή της μέσα από μια πιο ουσιαστική Ένωση. Ήδη, τα τελευταία τρία χρόνια στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου συζητείται μια ενδεχόμενη προσχώρηση του Ισραήλ στην Ε. Ε. .

Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται, μα και να ξεδιαλύνονται ταυτόχρονα. Το Ισραήλ, υπό την πίεση, ή τουλάχιστον αυτό θα «στηθεί» σαν εντύπωση, των ΗΠΑ θα αναζητήσει νέες συμμαχίες και προστασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τα πρότυπα της προσχώρησης της Κύπρου, αλλά και για τους ευνόητους λόγους που συμμετέχει στην Eurovision, το Ισραήλ θα εισέλθει «δικαιωματικά» στην Ενωμένη Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Κάτι τέτοιο, τώρα, θα πίεζε σαφώς τις χώρες που αντιδρούν στην ολοκλήρωση της Ένωσης ( Γερμανία, Αγγλία) να λάβουν πραγματικά μέτρα για την Ευρώπη. Κοινός Στρατός, Κοινή Εξωτερική Πολιτική, εγγυημένα ευρωπαϊκά σύνορα, κοινή φορολογική και οικονομική πολιτική (για αργότερα) και γενικότερα κοινό μέλλον και πορεία. Όλα αυτά δηλαδή που ζητά η Ελλάδα, οι Μεσογειακές και οι μικρές χώρες στην Ε. Ε. και προς στιγμήν αντιδρούν οι Γερμανία και Αγγλία για λόγους οικονομικούς ! Ένα «Ευρωπαϊκό» Ισραήλ θα θέσει προ των ευθυνών τους Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και την Ε. Ε. ενώ, θα ωθούσε και σε άμεση λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία τα συμφέροντα της Ελλάδας, στο άμεσο μέλλον, συμπίπτουν με τα συμφέροντα του Ισραήλ και πρέπει τούτο να το εκμεταλλευτούμε. Μάλιστα, αντί να υποστηρίζουμε με «θέρμη» και «ζήλο» την «Ευρωπαϊκή» πορεία της Τουρκίας καλά θα κάνουμε να «ξυπνήσουμε» και να προωθήσουμε την ιδέα ενός Ισραήλ κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου