Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

«Σκούπα» FBI κατά ακροδεξιών

Το FBI συνέλαβε 10 μέλη της ακροδεξιάς χριστιανικής πολιτοφυλακής «Hutaree» στο Μίσιγκαν, αποτρέποντας στο παρά πέντε επιχείρησή τους εναντίον αστυνομικών στόχων και ενισχύοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι οι ομάδες μίσους στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αυξάνουν τη δράση τους εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα.

Ανδρες και τεθωρακισμένα του FBI κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εναντίον της οργάνωσης «Hutaree» (φωτ. Ass. Press)

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η οργάνωση «Hutaree», η οποία μεταφράζει το όνομά της ως «Χριστιανοί Μαχητές», σχεδίαζε να «ξεκινήσει πόλεμο» εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Για να υποδαυλίσει η ένοπλη πολιτοφυλακή -που συστήθηκε τον Αύγουστο του 2008- έναν τέτοιο πόλεμο, προγραμμάτιζε να δολοφονήσει μέσα στον Απρίλιο έναν αστυνομικό. Κατόπιν είχε σκοπό να επιτεθεί με «αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» και «αυτοκινούμενα όπλα» στην κηδεία του, με σκοπό να δολοφονήσουν μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων του όταν εκείνοι θα του απέτιαν τιμές κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του FBI το τελευταίο 48ωρο, αναζήτησαν εναγωνίως καταφύγιο και ζήτησαν τη συνδρομή άλλων οργανώσεων και ομοϊδεατών τους στην περιοχή του Μίσιγκαν, αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση. Ολοι τους αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της στάσης και της απόπειρας να χρησιμοποιήσουν όπλα μαζικής καταστροφής.

Κόκκινες λόγχες...

Τα μέλη της «Hutaree», με αρχηγό τον 44χρονο Ντέιβιντ Μπράιν Στόουν, είχαν ως ακτίνα δράσης τις περιοχές Μίσιγκαν, Ιντιάνα, Οχάιο και τα προάστια του Σικάγο. Στα βίντεο που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα τους φορούν στρατιωτικές φόρμες, στις οποίες διακρίνεται ένα σήμα που απεικονίζει έναν σταυρό με δύο κόκκινες λόγχες. Για να δικαιολογήσουν τη στρατιωτική τους αντιπαράθεση με τον... Αντίχριστο, χρησιμοποιούσαν χριστιανική ορολογία και αποσπάσματα από τη Βίβλο.

«Ο Ιησούς ήθελε από εμάς να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και να μείνουμε ζωντανοί χρησιμοποιώντας όπλα... Εμείς, στη Hutaree, προετοιμαστήκαμε να υπερασπιστούμε όλους εκείνους που ανήκουν στον Χριστό και να σώσουμε αυτούς που δεν ανήκουν», γράφει η ιστοσελίδα της «Hutaree», που συνοδεύει το σχόλιο με ένα βίντεο όπου εμφανίζονται 17 άτομα με στολές παραλλαγής να εκπαιδεύονται στη χρήση αυτόματων όπλων μέσα σε δάση.

Μίσος κατά Ομπάμα

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις και τους βανδαλισμούς σε γραφεία βουλευτών από συντηρητικούς ακτιβιστές εξαιτίας της υπερψήφισης του πολύκροτου νομοσχεδίου για την υγεία, πολλοί σχολιαστές στα αμερικανικά ΜΜΕ κατέγραφαν χθες ότι οι συλλήψεις είναι ένα σημάδι ότι οι ακροδεξιές οργανώσεις μίσους κλιμακώνουν την αντίθεσή τους απέναντι στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Η δράση των ακροδεξιών πολιτοφυλάκων είχε περιοριστεί κατά τη διάρκεια της οκταετίας Μπους, όταν και αριθμούσαν μόνο 42. Η «Hutaree» είναι πλέον μια από τις 127 (!) ένοπλες πολιτοφυλακές που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καταλύτης για την αύξηση τέτοιων ομάδων είναι η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε η Χάιντι Μπέιριχ, διευθύντρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης SPLC, που καταγράφει σε εθνικό επίπεδο τις ομάδες μίσους. Μια παρόμοια έξαρση των δραστηριοτήτων τους καταγράφηκε το 1993 επί κυβερνήσεων Κλίντον και επαναλαμβάνεται ιστορικά όταν οι κυβερνήσεις ακολουθούν συνήθως «αριστερές» πολιτικές για τα δεδομένα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου