Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Συλλήψεις για σωματεμπορία στην Ρόδο

Σε τρεις συλλήψεις για υπόθεση σωματεμπορίας και παράνομης παρακράτησης 21χρονης Ρωσίδας προέβησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πρόκειται για 28χρονο από το Ουζμπεκιστάν, 24χρονη από τη Ρωσία και 40χρονο κάτοικο Ρόδου, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για: σωματεμπορία, παράνομη παρακράτηση, υπεξαγωγή εγγράφων, αρπαγή ανηλίκου, απειλή, παράβαση προσωπικών δεδομένων, παράνομη οπλοκατοχή.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 29 Μαρτίου, 21χρονη Ρωσίδα. Η νεαρή αλλοδαπή δήλωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι το Φεβρουάριο του 2009, ήρθε στην Ελλάδα μέσω ενός τουριστικού πρακτορείου της χώρας της προκειμένου να εργαστεί.

Στο αεροδρόμιο την παρέλαβε ο 28χρονος από το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος, όπως είπε, την μετέφερε στη Ρόδο, ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή της κατακρατούσε το διαβατήριό της. Από τότε ξεκίνησε η ιστορία της. Ο 28χρονος - σύμφωνα με την 21χρονη- την οδηγούσε σε διάφορα μπαρ στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και στην Κω, όπου εργαζόταν ως συνοδός πελατών και στριπτιζέζ, ενώ την ανάγκαζε να εκδίδεται. Η ίδια τόνισε επίσης ότι ο 28χρονος την απειλούσε και την ανάγκαζε να διαμένει σε σπίτι που εκείνος ενοικίαζε μαζί με την 24χρονη Ρωσίδα φίλη του. Η νεαρή αλλοδαπή πρόσθεσε επίσης, ότι ο 28χρονος είχε τοποθετήσει κάμερες στο σπίτι προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις της.

Πριν από μερικές ημέρες, η νεαρή κοπέλα κατάφερε τελικά να το σκάσει από το παράθυρο της τουαλέτας του σπιτιού και να καταγγείλει την περιπέτεια της στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου