Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ακτιβιστές αντιδρούν στη σφαγή των αμνών

«Οχι» στη σφαγή εκατομμυρίων αμνών ελέω Πάσχα λένε σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ακτιβιστές για τα Δικαιώματα των Ζώων, που στέκονται αντίθετοι με το κρεοφαγικό ξεσάλωμα των ημερών.

Πέρυσι σφάχτηκαν, επισήμως, πέντε εκατομμύρια αμνοί, χωρίς βεβαίως στον αριθμό αυτό να υπολογίζονται εκείνοι που σφάχτηκαν σε παράνομα σφαγεία και σε αυλές σπιτιών, όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος των «Πολιτών για τη Φύση και τα Ζώα» (ΠΟΦΥΖΩ), Ρόζα Μηνακούλη.

Οι λεπτομέρειες των σφαγών, όπως μας τις περιγράφει η ίδια, προκαλούν ανατριχίλα. «Δεν είναι μόνο η σφαγή αλλά και ό,τι προηγείται ή έπεται αυτής», μας λέει η κ. Μηνακούλη: «Τα αρνιά προς σφαγή στοιβάζονται σε φορτηγά για να ταξιδέψουν από τον έναν τόπο στον άλλο μέσα σε συνθήκες συνωστισμού, χωρίς νερό και φαγητό επί ώρες. Αυτό τους προκαλεί εξαιρετικό στρες και πανικό, ενώ πολλά από αυτά πεθαίνουν πριν φτάσουν στον προορισμό τους.

»Οταν δε φτάσουν στο σφαγείο, σφάζονται χωρίς κανένα αναισθητικό, μπροστά στα υπόλοιπα, που αναγκάζονται να παρακολουθήσουν το θέαμα έντρομα και πανικοβλημένα βελάζοντας σπαρακτικά, εφόσον αντιλαμβάνονται ότι το ίδιο θα συμβεί και σε αυτά».

Η διαμαρτυρία, καταλήγει η πρόεδρος της ΠΟΦΥΖΩ. Ρ. Μηνακούλη, «στοχεύει στο να αναδείξει την υποκρισία της κοινωνίας μας και τις αντιφάσεις στις οποίες εμπίπτει, όταν γιορτάζονται ημέρες αγάπης βάφοντας το πράσινο χορτάρι κόκκινο με το αίμα αθώων ζώων. Ηδη τα σουπερμάρκετ και τα κρεοπωλεία έχουν αρχίσει να μοστράρουν τα άψυχα κορμιά τους και τα εντόσθιά τους, γνωρίζοντας ότι αυτό το θέαμα δεν θα προκαλέσει καμία αισθητική ή ηθική ενόχληση, αφού άλλωστε το αγοραστικό κοινό είναι εθισμένο σε τέτοιου είδους θεάματα. Δεν έχει σημασία αν έχουν τα ίδια όργανα με μας, το ίδιο αίμα με μας και τους ίδιους αισθητήρες πόνου με μας. Ούτε έχει σημασία αν ο Θεός ζήτησε αγάπη και όχι θυσίες».

Στη διαμαρτυρία (σήμερα στις 11 το πρωί) συμμετέχουν η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 80 Ζωοφιλικών Σωματείων, ο σύλλογος ΠΟΦΥΖΩ, η Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων των Οικολόγων Πράσινων, φιλοζωικές ομάδες του facebook και άλλοι, ανεξάρτητοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου