Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Χάνει την εμπιστοσύνη των Γάλλων ο Σαρκοζί

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η αποδοχή του Σαρκοζί έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο αφότου ανήλθε στην προεδρία.

Το ποσοστό αποδοχής της πολιτικής του προέδρου Νικολά Σαρκοζί έχει πέσει κάτω από το 30%, για πρώτη φορά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sofres, για λογαριασμό του Le Figaro.

Συγκεκριμένα, οι θετικές γνώμες για τον Νικολά Σαρκοζί είναι μόλις 28%, έναντι 31% τον περασμένο μήνα. Το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι δυσαρεστημένοι από τον πρόεδρο της χώρας, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 5% - ήταν στο 65% τον περασμένο μήνα.

Πρόκειται για το χειρότερο ποσοστό αποδοχής που συγκεντρώνει ο Νικολά Σαρκοζί από τον Μάιο του 2007, όταν ανέβηκε στην προεδρία και ακολουθεί μία σειρά από δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μειώνεται διαρκώς η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου. Κάτι που έχει προκαλέσει και συζητήσεις στους κόλπους της κεντροδεξιάς παράταξης ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Το ιδιαιτέρως ανησυχητικό για τον Σαρκοζί είναι το γεγονός ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, που αποφασίστηκαν στον απόηχο της σημαντικής ήττας που υπέστη η κεντροδεξιά στις περιφερειακές εκλογές.

«Οι Γάλλοι δεν δείχνουν ευτυχισμένοι με την πρώτη αντίδρασή του (στην εκλογική ήττα)», γράφει η συντηρητική Le Figaro, που παραδοσιακά θεωρείται υποστηρίκτρια του Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου