Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Σε ποια επιδόματα βάζει μαχαίρι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Μαχαίρι στις επιχορηγήσεις, με πρώτο θύμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατάργηση επιδομάτων που παίρνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι τα πρώτα μέτρα που ζήτησαν από τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Εωρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για τις διαβουλεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του thebest.gr. Ένα άλλο στοιχείο τής εδώ παρουσίας των εν λόγω κυρίων είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν τους Έλληνες Υπουργούς, ο οποίος ήταν από απαξιωτικός έως εξευτελιστικός.

Όσον αφορά στα οικονομικά μέτρα, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησαν να περικοπούν "εδώ και τώρα", όλες οι επιχορηγήσεις που δίνει το Κράτος σε Φορείς, εστιάζοντας κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεωρούν ότι κάθε Φορέας, πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τον προϋπολογιμό των θεσμοθετημένων εσόδων του και το Κράτος δεν πρέπει να προχωράει σε επιχορηγήσεις. Γενικά η λέξη επιχορήγηση ηχεί αρνητικά στα αυτιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όπως ηχεί αρνητικά και η λέξη επίδομα. Έτσι ζήτησαν να καταργηθούν το επίδομα παραγωγικότητας, το επίδομα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και το ανθυγιεινό επίδομα. Όσον αφορά μάλιστα στο επίδομα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή εξέφρασαν έκπληξη για την ύπαρξη τέτοιας παροχής, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι ένα βασικό προσόν των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να είναι η γνώση και χρήση υπολογιστή και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ειδικού κινήτρου.

Όλες αυτές οι απαιτήσεις έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων με καθόλου κομψό τρόπο. Οι υπάλληλοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμπεριφέρονταν στους Έλληνες Υπουργούς με τρόπο εμφανώς υποτιμητικό, σε βαθμό που άγγιζε τα όρια της αγένειας και προκάλεσε την οργή των Ελλήνων αξιωματούχων. Άλλωστε και μόνον το στοιχείο ότι Υπουργοί είναι υποχρεωμένοι να συνδιαλέγονται και να διαπραγματεύονται όχι με πολιτικά πρόσωπα, αλλά με κάποιους υπαλλήλους, δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η χώρα μας.

Thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου