Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Κίνα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα... Μη νομίζετε, όμως, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαφορετική..!

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα υπέστησαν το 2009 συντονισμένες πιέσεις, ο αριθμός των συλληφθέντων και όσων τέθηκαν υπό κράτηση χωρίς δίκες αυξήθηκε σε σχέση με προηγούμενα έτη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση...μιας οργάνωσης υπέράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Κίνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.

"Το 2009 ήταν μια χρονιά έντονων πιέσεων ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την τακτική που ακολουθεί η κινεζική κυβέρνηση κατά μαχητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα"ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η Ρένε Ξία, υπεύθυνη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα , μια οργάνωση που οι δραστηριότητές της καταγράφονται κυρίως στο Ιντερνετ.

"Υπάρχει ατέλειωτος κατάλογος φυλακισμένων υπερασπιστών των δικαιωμάτων του ανθρώπου" προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές,συνεχίζει η ανακοίνωση, φέτος είχαν στόχο τους και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις , καθώς και δικηγόρους αγωνιστών για τα δικαιώματα του πολίτη, συγγραφείς κειμένων στο Ιντερνετ με το ίδιο περιεχόμενο κ,α,.

"Η κοινωνία των κινέζων πολιτών βρέθηκε το 2009 αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές επιθέσεις εναντίον της καθώς και συλλήψεις και ανακρίσεις πολύ περισσότερες απ΄οτι τα προηγούμενα χρόνια" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η οργάνωση καλεί την κινεζική κυβέρνηση να θέσει τέλος στην καταπίεση των πολιτών και να απελευθερώσει όσους μαχητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν φυλακιστεί γιατί υπερσσπίζονται το δίκαιο με νόμια μέσα.

Ακόμα ζητείται το κλείσιμο των στρατοπέδων αναμόρφωσης και των φυλακών όπου κρατούνται χωρίς δίκες χιλιάδες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

TROKTIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου