Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ο "ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΣ" ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ενόψει και του ταξιδιού του στην Αμερική στις 9 Μαρτίου για την Εθνική γιορτή των Ομογενών όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα !
Σκληρά σχόλια της Γραμματέως του ΚΚΕ και του Προέδρου του ΣΥΝ ακούστηκαν σήμερα το πρωί στη Βουλή για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική ενώ, από την άλλη ο κ. Καρατζαφέρης στήριξε την προσπάθεια αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : «..ας καταλάβουν οι Βρυξέλλες ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές..» !

Το ραντεβού, όμως, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο την ερχόμενη Παρασκευή κλείστηκε μόλις σήμερα και αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα τρέχοντα διμερή ζητήματα που προέκυψαν από την κόντρα των γερμανικών μέσων κατά της χώρας μας και να ξεπεραστούν οι «φραστικές» δυσκολίες μεταξύ δύο κρατών μελών της Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν, ανεπίσημα και, πιο ουσιαστικά μέτρα στήριξης της Ελλάδας από την Ευρώπη, πέραν της πολιτικής στήριξης και ειδικά για ενδεχόμενα σχέδια δανεισμού της χώρας, κάτι που διαψεύδει επισήμως, μετά βδελυγμίας, η Γερμανική Κυβέρνηση σήμερα.

Μετά, πάντως και, από τη φιλολογία που σηκώθηκε για το θέμα των «Γερμανικών» αποζημιώσεων και «κατοχικών δανείων» στη χώρα μας, πολύ φοβούμαστε ότι οι Γερμανοί «θα τρίψουν στη μούρη» του Έλληνα Πρωθυπουργού ενδεχόμενη, αν υπάρχει, «μυστική» συμφωνία για το θέμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητηθεί η υποβάθμιση του θέματος από την Ελλάδα και μη συσχέτισή του, επισήμως, με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Αυτό είναι απολύτως λογικό διότι, η Ευρωζώνη δέχεται ήδη ισχυρές πιέσεις κερδοσκόπων και προσπάθειες υποτίμησης του Ευρώ διεθνώς, με μοχλό προς το παρόν τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Η μόνη αντίσταση πια που μπορεί να «εγγυηθεί» και να προστατέψει ουσιαστικά το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, στην παρούσα φάση, είναι ο περίφημος «Γαλλογερμανικός» άξονας. Μια παρατεταμένη διάψευση της Γερμανικής «αξιοπιστίας», με την επίκληση των «αποζημιώσεων», θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρομακτικές συνέπειες την Ευρώπη.

Κι εδώ, είτε υπάρχει, είτε όχι κάποια «μυστική» συμφωνία στο θέμα μεταξύ των διμερών συμβάσεων, αυτό θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα για την «αξιόπιστη» Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου