Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

«Νεκρώνει» ο βρετανικός εναέριος χώρος

Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις από και προς όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου από τις 14.00 ώρα Ελλάδος, εξαιτίας της στάχτης που κάλυψε τον βρετανικό εναέριο χώρο, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου της νότιας Ισλανδίας.

Ακυρώσεις πτήσεων ανακοινώθηκαν και στα αεροδρόμια του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ, του Νιουκάστλ, του Στάνστεντ, του Μπέρμινγκχαμ και του Μπρίστολ, ενώ κλειστά είναι και όλα τα αεροδρόμια της Σκωτίας. H British Airways ματαίωσε όλες τις εσωτερικές πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Τα αεροπορικά δρομολογια διεκόπησαν καθώς οι στάχτες από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, 120 χιλιόμετρα από την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, έχουν καλύψει την περιοχή.

«Μετά από σύσταση του Γραφείου Μετεωρολογίας, η Εθνική Υπηρεσία Αερομεταφορών επέβαλε περιορισμούς στον βρετανικό εναέριο χώρο εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που μεταφερεται από την Ισλανδία στην Βρετανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Στάνστεντ του Λονδίνου.

Ανάλογοι περιορισμοί επιβλήθηκαν χθες Τετάρτη στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, ενώ αξιωματούχοι στο Ρέικιαβικ επισήμαναν ότι προβλήματα θα επεκταθούν και στη Σουηδία, την Φινλανδία, την Δανία και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου