Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η Ρωσία αναστέλλει τις υιοθεσίες στις ΗΠΑ

Η Ρωσία αναστέλλει τις υιοθεσίες στις ΗΠΑ, μια εβδομάδα μετά το επεισόδιο που προέκυψε όταν ένα παιδί που είχε υιοθετηθεί από αμερικανική οικογένεια του Τενεσί "επιστράφηκε" ασυνόδευτο αεροπορικώς στη Ρωσία, με την αιτιολογία ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η αναστολή στις υιοθεσίες θα ισχύει έως ότου υπάρξει έκδοση μιας υπογεγραμμένης διμερούς συμφωνίας.

Άλλωστε διεθνής ήταν η κατακραυγή την περασμένη εβδομάδα, όταν η θετή μητέρα, μια νοσοκόμα, έβαλε το επτάχρονο αγόρι μόνο στην πτήση για τη Μόσχα.

Έστειλε ένα σημείωμα μαζί του λέγοντας ότι το αγόρι είχε ψυχολογικά προβλήματα. «Προς κάθε ενδιαφερόμενο» έγραφε η επιστολή. «Αυτό το παιδί είναι διανοητικά ασταθές. Είναι βίαιος και έχει σοβαρά ψυχοπαθητικά προβλήματα. Μου είπαν ψέματα και παραπλανήθηκα από τους εργαζομένους του ορφανοτροφείου και τον διευθυντή σχετικά με την ψυχική σταθερότητα του και άλλα θέματα».

Η Τόρι Χάνσεν, 33 ετών, όπως λένε πληροφορίες, υιοθέτησε το αγόρι από την πόλη Παρτιζάν της Ρωσίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου