Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Επίθεση Παπαγεωργόπουλου στον υπουργό Πολιτισμού

Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος με τις δηλώσεις του εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού για την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να τοποθετήσει άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η απόφαση του Π. Γερουλάνου να απαγορέψει την ανέγερση του αγάλματος του Κων. Καραλαμανλή στη πλατεία Αριστοτέλους "…εξέθεσε τη χώρα". Υποστηρίζει ακόμη ότι "ούτε στη Κεντρική Αφρική όταν αλλάζουν οι Κυβερνήσεις δεν αλλάζουν και οι θέσεις των ανδριάντων. Ούτε στην Κεντρική Αφρική οι Κυβερνήσεις δεν αλλάζουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που έχουν επικυρωθεί και από το Τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και από τον Υπουργό Πολιτισμού".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προβλέπει ότι ο Π. Γερουλάνος, με αυτή του την απόφαση, "θα περάσει με μαύρα γράμματα στην ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού" και καλεί τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, "να εκφράσει την τελική θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης" γύρω από το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου